Τρόπος Ζωής

O Russell Crowe καταφέρνει με έναν μαγικό τρόπο να κάνει καλές trash ταινίες

Έχω αντλήσει μεγάλη χαρά από το γεγονός ότι ο Russell Crowe έπαιξε έναν παπά εξορκιστή δύο φορές τον περασμένο χρόνο. Είναι απρόβλεπτο και χωρίς τον υπολογισμένο αέρα ενός ηθοποιού που προσπαθεί να επαναδιαπραγματευτεί τη δημόσια εικόνα του. Και αυτό ακριβώς είναι που τον κάνει γενναίο. Ή μήπως… εντελώς χαζό;

Ίσως μπορείτε να χαράξετε μια κόκκινη γραμμή ανάμεσα στον καρδιοκατακτητή του «Gladiator» και τον ελαφρώς τρελό – αλλά όχι λιγότερο κουλ – ντετέκτιβ του «The Nice Guys», και στη νέα εικόνα του Ράσελ Κρόου να κρατάει σταυρό και να καπνίζει άφιλτρα καθώς μουρμουρίζει «in nomine patris» την ώρα που ένα παιδί αιωρείται πάνω από ένα κρεβάτι.

Και να μην θέλεις, θα σου αρέσει τελικά.

Η νέα του ταινία, «The Exorcism», δεν μοιράζεται σχεδόν κανένα στοιχείο με το «The Pope’s Exorcist».

Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι από τον Joshua John Miller, του οποίου ο πατέρας Jason Miller έπαιξε τον πατέρα Damien Karras στο The Exorcist (και, αργότερα, στο The Exorcist III). Η ταινία είναι εμπνευσμένη, εν μέρει, από τις φήμες ότι το σετ της ταινίας του Friedkin ήταν καταραμένο, μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά, εννέα θανάτους και πολλαπλούς τραυματισμούς.

Υπάρχει μια φυσική απόγνωση στους κρύους, νεκρούς, σκοτεινούς χώρους της ταινίας, αλλά τελικά το «The Exorcism» καταρρέει από μόνο του τη στιγμή που φτάνει στην κορύφωση της δαιμονικής έμπνευσής του παλεύοντας να επιλύσει την σκληρότητα του παρελθόντος του.

Μπορεί η ταινία να μπερδεύει ιδεολογικά, αλλά ο Κρόου δεν παραπαίει στιγμή. Αν οι εξορκισμοί γίνουν εργασία πλήρους απασχόλησης για αυτόν, εμένα δεν με χαλάει, αρκεί να κρατήσει αυτή την b movie αισθητική του και να μην προσπαθήσει να το παίξει πιο σοβαρός απ’ ό,τι είναι.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button