Υγεία & Διατροφή

Pfizer – BioNTech: Η μετάλλαξη Όμικρον εξουδετερώνεται από την 3η δόση του εμβολίου

Η μελέτη που ανέφερε πως οι δυο δόσεις από το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά του κορονοϊού δεν αντιμετωπίζουν τη μετάλλαξη Όμικρον, προκάλεσε ανησυχία. Οι δυο εταιρίες τονίζουν ότι η τρίτη δόση την “εξουδετερώνει”.

Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν σήμερα (08.12.2021) ότι τρεις δόσεις από το εμβόλιό τους κατά του κορονοϊού είναι ικανές να εξουδετερώσουν τη μετάλλαξη Όμικρον. Αυτό έδειξε μελέτη που έγινε σε εργαστήριο, με τις δυο εταιρίες να τονίζουν ότι μπορούν να έχουν έτοιμο ένα εμβόλιο κατά και της μετάλλαξης Όμικρον τον Μάρτιο του 2022.

Στην πρώτη τους αντίδραση σχετικά με το κατά πόσο το εμβόλιό τους είναι αποτελεσματικό στη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, την Όμικρον, Pfizer και BioNTech ανέφεραν ότι εργαστηριακές μελέτες έδειξαν ότι οι δυο δόσεις παρήγαγαν σαφώς λιγότερα αντισώματα αλλά η τρίτη δόση του σκευάσματός τους τα αύξησε 25 φορές!

Δείγμα αίματος από ανθρώπους που είχαν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου πριν από έναν μήνα εξουδετέρωσε τη μετάλλαξη Όμικρον σχεδόν τόσο αποτελεσματικά όσο έκανε δείγμα αίματος με δυο δόσεις εμβολίου στο βασικό στέλεχος του ιού, που εμφανίστηκε στην Κίνα. 

“Εξασφαλίζοντας πως όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι με τις δυο πρώτες δόσεις και την αναμνηστική, είναι ο καλύτερος τρόπος δράσεις για να σταματήσουμε την εξάπλωση της Covid-19”, τόνισε ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. 

Με πληροφορίες από Reuters

To άρθρο Pfizer – BioNTech: Η μετάλλαξη Όμικρον εξουδετερώνεται από την 3η δόση του εμβολίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger