Rock ‘n’ Roll: αέρας γευστικής αλλαγής στο πιο εμβληματικό στέκι της αθηναϊκής διασκέδασης

Η ευρηματική American fusion κουζίνα του Άνταμ Κοντοβά έφερε νέα γεύση στις πιο επικές νύχτες μας, που εδώ και 38 χρόνια διαδραματίζονται πάντα στο Rock ‘n’ Roll του Κολωνακίου.
Είναι γεγονός πως ο χρόνος αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα για κάθε μαγαζί. Καθώς βλέπουμε διαρκώς νέα openings να κατακλύζουν την πόλη, γεγονός εξαιρετικά θετικό και για τις επιλογές μας σε εξόδους και για την κινητικότητα της εστίασης γενικότερα, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που κάνει κάποια μαγαζιά «διαχρονικά». Στην περίπτωση του Rock ‘n’ Roll, που φέτος μόλις έκλεισε 38 χρόνια σταθερής παρουσίας στη ζωή και τη διασκέδασή μας, η απάντηση είναι αρκετά απλή, αφού το πάντα δημοφιλές στέκι του Κολωνακίου ξέρει να παραμένει επίκαιρο και να επανεφευρίσκει τον εαυτό του, διατηρώντας σταθερά πρώτη θέση στην καρδιά και την προτίμηση του πιο ζωντανού αθηναϊκού crowd.
Στην αρχή της σεζόν λοιπόν το Rock ‘n’ Roll παρέδωσε τη σκυτάλη της κουζίνας του στα ικανότατα χέρια του Άνταμ Κοντοβά, φέρνοντας μία μεγάλη γευστική αλλαγή μετά από αρκετά χρόνια και φυσικά δίνοντας έναν ακόμη λόγο να βρεθούμε στο εμβληματικό meeting point του κέντρου. Sexy, cool και πολύ νόστιμο, το μενού του βραβευμένου σεφ έδεσε εξαιρετικά με τα vibes του Rock ‘n’ Roll, που βασίζονται πρωτίστως στο να περνάμε συνολικά καλά, και το φαγητό παίζει πάντα το δικό του πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτήν την εξίσωση.

Έτσι παίρνουμε θέση στο διάσημο πατάρι, στην ατμοσφαιρική σάλα με τους θρυλικούς δερμάτινους καναπέδες, αλλά και μπροστά στην τεράστια μπάρα του, και απολαμβάνουμε μία ψαγμένη American fusion κουζίνα, με πιάτα σχεδιασμένα για να μοιράζονται και για να μπορούν να απολαμβάνονται είτε στο τραπέζι για ένα ωραίο dinner είτε και στη μπάρα, εάν βρισκόμαστε σε πιο party διάθεση. Ένα στοιχείο πολύ έντονο στο νέο μενού είναι πως ο Άνταμ Κοντοβάς, όπως άλλωστε συνηθίζει, μπλέκει στοιχεία από διάφορες κουζίνες του κόσμου, δημιουργώντας sui generis γεύσεις που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, αφού έχουν μία χαλαρή αλλά πολύ δημιουργική διάθεση, και συνάμα είναι απόλυτα λαχταριστά.

Το γεύμα δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει με ζεστό προζυμένιο ψωμί, που έρχεται συνοδευόμενο από ένα βούτυρο με wakame και μας εισάγει απευθείας στο fusion smart κλίμα που θα ακολουθήσει, ενώ η δροσερή πράσινη σαλάτα με φασολάκια, ψητό χαλούμι και αμύγδαλα ξεχωρίζει για τη φρεσκάδα της αλλά και για την αναπάντεχη φινέτσα που κρύβει σε κάθε μπουκιά. Στο κεφάλαιο «σαλάτα» δεν πρέπει να χάσει κανείς την signature Adam’s Caesar’s που συνδυάζει την απαραίτητη πληθωρικότητα με μία μικρή νότα νοσταλγίας, που πολύ μας άρεσε
Πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ παίζει η εξαιρετική πρώτη ύλη, η οποία αποτυπώνεται περίτρανα στο μοσχαρίσιο ταρτάρ με το άρτια ισορροπημένο chutney τομάτας, το γιαούρτι και μία τραγανή ταπιόκα να παίζει το απαραίτητο παιχνίδι των υφών στο δάγκωμα, ενώ οι λάτρεις των comfort γεύσεων δεν μπορούν παρά να λατρέψουν τις τραγανές κροκέτες από καπνιστό τυρί που έρχονται συνοδευόμενες από λιωμένο cheddar και αρωματική μαγιονέζα.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το μενού και οι θαλασσινές γεύσεις, με τα tacos με ψητές γαρίδες, αβοκάντο, καλαμπόκι και mango sauce να ξεχωρίζουν για τις εξωτικές νότες και μας βάζουν σε λατινοαμερικάνικο κλίμα. Μεγάλο κεφάλαιο στο νέο μενού του Rock ‘n’ Roll είναι τα flatbreads με το χειροποίητο ζυμάρι, που φτιάχνεται καθημερινά εντός να κερδίζει το στοίχημα τόσο της βαθιάς νοστιμιάς όσο και της τέλειας υφής. Highlight το flatbread Bolognese με γιαούρτι, δυόσμο και κουκουνάρι, που είναι ιδανικό για τις κρύες χειμερινές νύχτες που διανύουμε αυτήν την περίοδο.

Εξαιρετικά και σε σύλληψη και σε παρασκευή τα tortellini carbonara με πεκορίνο και guanciale κατά την αυθεντική συνταγή, αλλά στην απόδοση του Κοντοβά με τις μικρές του πινελιές να τα απογειώνουν. Τα κυρίως φυσικά και αυτά ακολουθούν τη λογική to share με επιλογές για κάθε γούστο, τόσο σε κρέας όσο και σε ψάρι. Ο φινετσάτος σολομός, ψητός και καπνιστός, ενώνεται με μία κρεμώδη σάλτσα βουτύρου και αναδεικνύει την υψηλή ποιότητα των συστατικών του, ενώ το Rock-Smash με cheddar, μαύρο σκόρδο, μπέικον και γαλλικές πατάτες έχει ήδη καταστεί το απόλυτο πιάτο των «μεγάλων ωρών» στο Rock ‘n’ Roll.

Στα γλυκά έχουμε τρεις επιλογές: το κολασμένο αμερικανικό cheesecake με butterscotch miso και παγωτό βανίλια, το άκρως εντυπωσιακό τριπλό κέικ σοκολάτας με κρέμα καραμέλας και την φινετσάτη κρέμα φιστίκι με λεμόνι και αφράτο μπισκότο αμυγδάλου.

Το συναρπαστικό γευστικό παζλ συμπληρώνεται φυσικά από τη νέα cocktail list με τις εμπνευσμένες προτάσεις, ενώ οι μουσικές εδώ διαχρονικά πρωταγωνιστούν. Άλλωστε ένας από τους λόγους που το Rock ‘n’ Roll έμεινε στην ιστορία της αθηναϊκής νύχτας ήταν γιατί ξαφνικά αποφάσιζε να στήσει ένα αυθόρμητο πάρτι, εκεί καταμεσής της νύχτας. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.

Έτσι, το φετινό πρόγραμμα αναμένεται ιδιαίτερα ζουμερό και τις Τρίτες ερχόμαστε για το επικό live του Ηλία Μπόγδανου και των INCO, το Σάββατο δίνουμε ραντεβού από τις 17.00 το απόγευμα και ξεφαντώνουμε στο Greek’n Roll πάρτι με παλιές ελληνικές και ξένες επιτυχίες, ενώ μια ελληνική βραδιά θα γεμίσει τις Κυριακές μας από τις 19.00 και μετά. Παράλληλα πολλοί guest DJs που θα αναλάβουν τα decks του Rock ‘n’ Roll μέσα στην ερχόμενη σεζόν, αλλά αυτά θα τα πούμε στην ώρα τους.
Info: Λουκιανού 6, Κολωνάκι, 2107210065, www.rocknroll.gr
Ωράριο: Τρίτη έως Παρασκευή από τις 20.00, Σάββατο από τις 14.00, Κυριακή από τις 19.00.