Υγεία & Διατροφή

To Αζερμπαϊτζάν λέει ότι θα σεβαστεί τα δικαιώματα των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Το Αζερμπαϊτζάν υποσχέθηκε σήμερα ότι θα σεβαστεί «τα δικαιώματα και την ασφάλεια» των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου νωρίτερα ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση από την οποία έχουν ήδη σκοτωθεί δύο άμαχοι, σύμφωνα με την ηγεσία των αυτονομιστών του θύλακα αυτού.

«Τα δικαιώματα και η ασφάλεια των πολιτών αρμενικής καταγωγής στο Καραμπάχ θα γίνουν σεβαστά, όπως επιτάσσουν το Σύνταγμα και οι διεθνείς υποχρεώσεις του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ο Χικμέτ Χατζίεφ, ένας σύμβουλος του Αζέρου προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο νωρίτερα, οι αυτονομιστές του Ναγκόρνο Καραμπάχ ανέφεραν ότι η ένταση των συγκρούσεων κατά μήκος της «γραμμής επαφής» με τις αζέρικες δυνάμεις έχει «μειωθεί σημαντικά».

Στο μεταξύ, λίγες ώρες μετά την έναρξη των επιχειρήσεων το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι μπλοκάρει «προσωρινά» την πρόσβαση στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης TikTok, χωρίς να αναφέρει τους λόγους. «Η πρόσβαση στο TikTok διακόπτεται προσωρινά από τις 19 Σεπτεμβρίου 2023» ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button