ΕνημέρωσηΟικονομία

Upfield: Ανακοινώνει το εταιρικό της αποτύπωμα μεθανίου

⦁ Η Upfield καθίσταται η πρώτη μεγάλη εταιρεία τροφίμων, η οποία παρουσιάζει δημόσια το εταιρικό της αποτύπωμα μεθανίου. Η διαφάνεια ως προς το αποτύπωμα μεθανίου βρίσκεται στο επίκεντρο του ενεργειακού τομέα, αλλά όχι ακόμα στον τομέα των τροφίμων και της γεωργίας, που είναι υπεύθυνοι και για τις περισσότερες εκπομπές μεθανίου.

⦁ Η Upfield συνεργάζεται με την εταιρεία Anthesis, η οποία ανέπτυξε μεθοδολογία- για τη βιομηχανία τροφίμων – σχετικά με τη δημοσιοποίηση των εκπομπών μεθανίου.

⦁ Η μείωση των εκπομπών μεθανίου μπορεί να οδηγήσει σε μετρήσιμες, σημαντικές αλλαγές για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη τις επόμενες δεκαετίες.

Η Upfield, η κορυφαία εταιρεία παραγωγής τροφίμων φυτικής προέλευσης παγκοσμίως, καθίσταται η πρώτη εταιρεία στον τομέα τροφίμων και γεωργίας, που παρουσίασε δημοσίως τις ποσότητες εκπομπών μεθανίου, προσκαλώντας και άλλες εταιρείες του ιδίου τομέα να πράξουν το ίδιο.

Με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) να προτείνει τη μείωση των εκπομπών μεθανίου κατά 45% έως το 2030, ώστε να παραμείνει εντός του πλαισίου των 1,5°C της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, η Upfield έχει απευθύνει έκκληση για εταιρική διαφάνεια και συνεργασία, έχοντας ως κοινό στόχο την υγεία του πλανήτη. Καθώς το μεθάνιο έχει περισσότερες από 80 φορές τη δυναμική υπερθέρμανσης του CO2 σε μία περίοδο 20 ετών, η μείωση των εκπομπών του καθίσταται βασική προτεραιότητα.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger