Κόσμος

Σάλος στα κοινωνικά δίκτυα από την απουσία Ερντογάν σε εκδήλωση στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ – Galaksias.com

Αναταραχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Τουρκίας προκάλεσε η απουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μία ακόμη φορά από τις εκδηλώσεις στο Ανίτκαμπιρ το Μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ με αφορμή τη σημερινή διπλή ημέρα γιορτής για τη χώρα, Εθνικής Κυριαρχίας και Παιδιού.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς καθώς και υπουργοί και μέλη του κοινοβουλίου.

Ο Ερντογάν δεν έχει παρευρεθεί στις τελετές της 23ης Απριλίου από το 2014, όταν εξελέγη πρόεδρος. Μετά την αναταραχή στα social media η δήλωση του Κέντρου Καταπολέμησης Παραπληροφόρησης της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Προέδρου αποκάλυψε την αλήθεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης, ο λόγος που ο Ερντογάν δεν έδωσε το παρών είναι λόγω πρωτοκόλλου και των εθίμων. Αυτό συμβαίνει επειδή ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας ηγούνται των τελετών στις 23 Απριλίου. Μάλιστα στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι το ίδιο συνέβη κατά τη διάρκεια των θητειών του Αμπνουλάχ Γκιουλ και του Αχμέτ Νετζτέτ Σεζέρ πριν από τον Ερντογάν

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button