Κόσμος

Ο Καναδάς πιο ασφαλής χώρα για ταξίδια το 2024 – Εκτός και αν ξεσπάσει πυρκαγιά – Galaksias.com

Ο Καναδάς είναι η ασφαλέστερη χώρα για να ταξιδέψει κάποιος το 2024, σύμφωνα με τη λίστα της Berkshire Hathaway Travel Protection (BHTP).

Σε έκθεσή της, η εταιρεία ταξιδιωτικής ασφάλισης εξηγεί ότι ο Καναδάς κατατάσσεται στην κορυφή της λίστας των χωρών που είναι ασφαλείς για ταξίδια χάρη στις χαμηλές θερμοκρασίες και τη μικρή πυκνότητα πληθυσμού.

Ωστόσο, ο κύριος κίνδυνος για τον οποίο θα πρέπει να είναι προσεκτικοί οι τουρίστες είναι οι πυρκαγιές. «Το μεγαλύτερο μέρος των δασών του Καναδά έχει καεί, γεγονός που μείωσε την ποιότητα του αέρα στις περισσότερες μεγάλες καναδικές πόλεις» αναφέρει η έκθεση. «Αυτό έκανε το ταξίδι στον Καναδά δύσκολο για άτομα με αναπνευστικές παθήσεις».

Το μεγαλύτερο μέρος των δασών του Καναδά έχει καεί, γεγονός που μείωσε την ποιότητα του αέρα στις περισσότερες μεγάλες καναδικές πόλεις, αναφέρει η έκθεση. / AP Photo/Noah Berger

«Η βίαιη εγκληματικότητα είναι συγκριτικά χαμηλή και είναι περιορισμένη η συχνότητα εγκλημάτων που συνδέονται με όπλα» αναφέρεται στην έκθεση.

Η Berkshire Hathaway Travel Protection διευκρινίζει ότι η λίστα καταρτίστηκε με βάση τις απαντήσεις στα ερωτήματα ποιες χώρες είναι «σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένες από τρομοκρατική δραστηριότητα» και «ασφαλείς από κρούσματα ασθενειών», καθώς σε πιο σύγχρονα ερωτήματα, όπως «σε ποια μέρη επιτρέπεται σε όλους τους τύπους ανθρώπων να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα χωρίς διακρίσεις ή παρενόχληση».

Δεύτερη χώρα στη λίστα της BHTP είναι η Ελβετία, τρίτη η Νορβηγία, τέταρτη η Ιρλανδία και πέμπτη η Ολλανδία.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button