Επικαιρότητα

«Ηχηρό μήνυμα στη Δύση η επίσκεψη του Λαβρόφ στην Κίνα» – Galaksias.com

Ένα σημαντικό μήνυμα προς τη Δύση ήταν για αρκετούς αναλυτές η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, μια ημέρα με το ταξίδι που έκανε στην Κίνα η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, η οποία μάλιστα προειδοποίηση την χώρα να μην συνεργαστεί με τη Ρωσία. Η συνάντηση Λαβρόφ και Σι Τζινπίνγκ είναι ουσιαστικά μήνυμα πως Κίνα και Ρωσία θα είναι ενωμένες εάν η σύγκρουση στην Ουκρανία κλιμακωθεί από την πλευρά της Δύσης, όπως επεσήμανε ο δικηγόρος και δημοσιογράφος Dimitri Lascarus στο Sputnik.

«Φυσικά, έχουμε αυτό το συνεχιζόμενο δράμα με τον μικρό Ναπολέοντα στη Γαλλία τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, που μιλά για την αποστολή μερικών χιλιάδων Γάλλων στρατιωτών στον θάνατο στην Οδησσό», τόνισε ο ίδιος. «Δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν ερμηνευόταν τόσο από τη ρωσική όσο και από την κινεζική κυβέρνηση ως απόπειρα να προκληθεί η Ρωσία σε άμεση επίθεση σε μια χώρα του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε με πολύ νόημα.

Ο Lascarus σημείωσε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών πιστεύει ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση. « [Η Γαλλία] υπήρξε ένας από τους κύριους αρχιτέκτονες αυτής της καταστροφικής νεοσυντηρητικής πολιτικής στην Ουκρανία », εξήγησε. « Έτσι, βλέπουμε ήδη ότι οι πολιτικές μέρες αυτών των χαρακτήρων είναι όλες μετρημένες».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button