Υγεία & Διατροφή

«Ντέρμπι αιωνίων» απόψε στο ΟΑΚΑ – Galaksias Portal News

Το δεύτερο ντέρμπι «αιωνίων» της κανονικής περιόδου την τρέχουσα σεζόν στην Basket League διεξάγεται τη Δευτέρα (22/1, 20:15), στο ΟΑΚΑ. Οι Τσαρούχα, Πιτσίλκας και Συμεωνίδης θα διευθύνουν τη «μητέρα των μαχών» σ’ ένα παιχνίδι… sold out.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει το δύο στα δύο απέναντι στον Ολυμπιακό και να βάλει «πλώρη» για το πλεονέκτημα μέχρι και τη σειρά των τελικών. Στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, στο ΣΕΦ, στις 30 Οκτωβρίου, για την 4η αγωνιστική, οι «πράσινοι» είχαν περάσει νικηφόρα με 54-66. Ιδανικά, ο Ολυμπιακός θέλει, λοιπόν όχι απλά το «διπλό», αλλά και νίκη με +13 για να έχει αυτός το «πάνω χέρι», στην περίπτωση πάντα… που οι δύο ομάδες ισοβαθμήσουν και με δεδομένο το νέο σύστημα διεξαγωγής, σύμφωνα με το οποίο οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν πέντε αγώνες (από ένα ματς με κάθε άλλη ομάδα) πριν από τα πλέι οφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη νίκη του ΣΕΦ στις 30 Οκτωβρίου, ο Παναθηναϊκός είχε μειώσει σε 18-2 το επιμέρους σκορ των ντέρμπι «αιωνίων» σε όλες τις διοργανώσεις από τις 23 Δεκεμβρίου 2021. Είχε προηγηθεί η νίκη του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της Euroleague την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, στις 6 Οκτωβρίου όταν πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ (78-88). Ο Ολυμπιακός ήταν και ο νικητής του τελικού του Super Cup, στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, στη Ρόδο, όταν κατέκτησε το δεύτερο διαδοχικό τρόπαιο επικρατώντας με 75-51. Πριν από τη νίκη του Παναθηναϊκού στην 4η αγωνιστική στο ΣΕΦ για την Basket League στις 30 Οκτωβρίου, η μοναδική νίκη των «πρασίνων» σε εκείνο το 18-1 υπέρ του Ολυμπιακού, είχε έρθει στις 8 Ιουνίου 2023, όταν το «τριφύλλι» επικράτησε με 67-65, στον δεύτερο τελικό της Basket League, στο ΟΑΚΑ. Μία νίκη που είχε έρθει για τους «πράσινους» 563 ημέρες μετά την τελευταία τους απέναντι στον Ολυμπιακό!

Αυτή τη φορά, ο Παναθηναϊκός δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ… τα τελευταία χρόνια να δυσαρεστήσει τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει προσπεράσει τον Ολυμπιακό στον βαθμολογικό πίνακα της Euroleague, μετρώντας τρεις διαδοχικές νίκες, πριν από τον αγώνα της Παρασκευής (20/1) με την Παρτιζάν στο ΟΑΚΑ. Με δεδομένες τις απουσίες των Λούκα Βιλντόζα, Όλεκ Μπαλτσερόφσκι και Λευτέρη Μαντζούκα, αλλά και τον Κώστα Αντετοκούνμπο να είναι ασθενής επί έξι ημέρες τα προβλήματα δεν λείπουν πάντως για τον Εργκίν Αταμάν. Ο βασικός σέντερ του Παναθηναϊκού εξάλλου, αντιμετώπιζε πρόβλημα στη μέση όλη την εβδομάδα, αλλά δεν έχασε προπονήσεις σφίγγοντας τα… δόντια. Ο Λεσόρ στο «5», ο Μήτογλου στο «4» και ο Κέντρικ Ναν στην περιφέρεια είναι οι δύο πιο επικίνδυνοι παίκτες, ενώ ο Κώστας Σλούκας θα θέλει να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του κόντρα στην πρώην ομάδα του. Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ και Γκραντ αποτελούν βασικούς «κρίκους» των «πρασίνων». Το θετικό είναι η επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου μετά την απουσία του λόγω εγχείρησης.

Ο Ολυμπιακός, μετά από δύο ήττες από Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια στην Ισπανία, πέτυχε νίκη με εμφατικό τρόπο απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ την Πέμπτη (18/1) στο ΣΕΦ και ανέβηκε ψυχολογικά. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει τον τραυματία Μουσταφά Φαλ, ο οποίος θα μείνει εκτός για διάστημα τριών εβδομάδων. Όμως, ο Νίκολα Μιλουτίνοβ… έπαιξε και για τον Γάλλο διεθνή απέναντι στους Ισραηλινούς, κάνοντας ρεκόρ καριέρας στα ριμπάουντ με 20, ενώ πέτυχε και 20 πόντους. Ο Σέρβος σέντερ θα είναι «κλειδί» στην προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» να νικήσουν την «πράσινη» φροντ λάιν. Το Σάββατο (20/1) θα συσκεφθεί ο Μπαρτζώκας με τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ για ν’ αποφασίσουν αν θα δηλώσουν τον Λουκ Σίκμα στο ελληνικό πρωτάθλημα, ώστε να μπορεί να βοηθά τους Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ στη ρακέτα, εν τη απουσία του Φαλ. Οι Άλεκ Πίτερς και Αϊζέια Κέινααν αναμένεται να βγουν μπροστά, διανύοντας περίοδο φόρμας, αλλά ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί και άλλους παίκτες ν’ ανεβάσουν την απόδοσή τους, αν θέλει να διευρύνει σε 1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button