ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Συνελήφθη 16χρονος που ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων – Galaksias Portal News

Ένας 16χρονος συνελήφθη για προγραμματισμένη επίθεση στη La Défense κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Σε μηνύματα στο Telegram, ο ανήλικος σκόπευε να αποκτήσει υλικά ώστε να κατασκευάσει εκρηκτική ζώνη, «για να πεθάνει ως μάρτυρας στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου» σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Figaro.

O 16χρονος συνελήφθη στο Marignier (Σαβόϊα, Γαλλία), ύποπτος για προετοιμασία τζιχαντιστικής επίθεσης εν μέσω  Ολυμπιακών Αγώνων, στο δυτικό προάστιο του Παρισιού La Défense, πληροφορήθηκε η  Le Figaro την Τετάρτη 24 Απριλίου από την Εισαγγελία της Αντιτρομοκρατικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνελήφθη από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας και διεξάγεται έρευνα για «εγκληματική τρομοκρατική σύσταση».

Ο έφηβος αναρτούσε ανησυχητικά σχόλια που δημοσιεύτηκαν στο Telegram. Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική «ήταν ήδη αντικείμενο παρακολούθησης για ριζοσπαστικοποίηση».

Ο νεαρός συνελήφθη στο σπίτι των γονιών του. Κατά τη διάρκεια έρευνας, οι αρχές βρήκαν χειρόγραφα έγγραφα και τον όρκο πίστης στο Ισλαμικό Κράτος ενώ κατάσχεσαν το κινητό τηλέφωνο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ανήλικος γαλλικής ιθαγένειας παραδέχτηκε ότι σκόπευε να επιχειρήσει επίθεση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, «με όπλο ή με ζώνη εκρηκτικών».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button