Υγεία & Διατροφή

Γιατί η γάτα περιστρέφει γρήγορα τα αυτιά της; – Galaksias Portal News

Μήπως έχετε παρατηρήσει τη γάτα να περιστρέφει απότομα τα αυτιά της, σαν να προσπαθεί να ακολουθήσει κάτι αόρατο;

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευαισθησία στους ήχους

Οι γάτες έχουν ένα εξαιρετικά αιχμηρό ακουστικό σύστημα και η γρήγορη περιστροφή των αυτιών τους, τους επιτρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους σε έναν αιφνίδιο ήχο.

Αυτή η κίνηση βοηθά τη γάτα να κατευθύνει τα αυτιά της προς την πηγή του ήχου, επιτρέποντάς της να αξιολογήσει την κατάσταση ή να εντοπίσει δυνητική απειλή ή θήραμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ελέγχουν το περιβάλλον τους

Όταν μια γάτα περιστρέφει γρήγορα τα αυτιά της, παρακολουθεί αλλαγές στο περιβάλλον της, ενδεχομένως για να εντοπίσει ενδείξεις απειλών.

 

Τρόπος επικοινωνίας

Η περιστροφή των αυτιών μπορεί να αποτελεί επίσης έναν τρόπο μη-λεκτικής επικοινωνίας ανάμεσα στις γάτες. Κατά τη διάρκεια αλληλεπιδράσεων με άλλες γάτες, αυτή η συμπεριφορά μπορεί να μεταδώσει διάφορα μηνύματα. Για παράδειγμα, μια αργή περιστροφή των αυτιών μπορεί να σημαίνει υποταγή ή προσπάθεια εγκαθίδρυσης εμπιστοσύνης, ενώ μια γρήγορη περιστροφή μπορεί να υποδείξει ενθουσιασμό ή παιχνιδιάρικη διάθεση.

 

Διατήρηση ισορροπίας

Η περιστροφή των αυτιών τους μπορεί να χρησιμεύει για την διατήρηση της ισορροπίας τους όταν βρίσκονται σε ανασφαλείς καταστάσεις ή προσπαθούν να προσγειωθούν στα πόδια τους μετά από ένα άλμα.

Πηγή: govastiletto.gr

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button