ΕνημέρωσηΠολιτική

o Quartararo θα παραμείνει στην Yamaha έως το 2026! – Galaksias Portal News

 

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η Yamaha Motor Co., Ltd. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Fabio Quartararo θα παραμείνει στην Yamaha Factory Racing MotoGP Team για άλλα δύο χρόνια”, λέει η ανακοίνωση της Ιαπωνικής εταιρίας, που αποτέλεσε έκπληξη, καθώς το όνομα του Γάλλου Παγκόσμιου Πρωταθλητή είχε συνδεθεί με έντονη φημολογία για ενδεχόμενη μετακίνησή του στην Aprilia.

Όμως από την έδρα της αγωνιστικής ομάδας του εργοστασίου που είναι στο Gerno di Lesmo (Ιταλία), σήμερα 5 Απριλίου 2024, εκδώθηκε η ανακοίνωση:
Είναι μεγάλη χαρά για την Yamaha Motor Co., Ltd. που επιβεβαίωσε τον Fabio Quartararo ως αναβάτη της εργοστασιακής Yamaha για τη σεζόν 2025 και 2026 του MotoGP.

Η διατήρηση του εξαιρετικά ταλαντούχου Γάλλου στην ομάδα Monster Energy Yamaha MotoGP ήταν κορυφαία προτεραιότητα για το εργοστάσιο της Iwata, καθώς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να υποστηρίξουν τον Quartararo. Η απόφασή του να «μείνει με τη μπλε ομάδα» επηρεάστηκε θετικά από την ισχυρή δέσμευση που έχει αναλάβει η Yamaha να επιστρέψει στις νίκες με τη συνεχή εξέλιξη της YZR-M1.
Αν και είναι «μόνο» στον τέταρτο χρόνο μαζί, ο συνδυασμός Quartararo – Yamaha θεωρείται ήδη ένα φυσικό ζευγάρι μεταξύ των οπαδών του MotoGP. Η επιτυχημένη συνεργασία οδήγησε στον πρώτο Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP του Quartararo το 2021, στην 1η του σεζόν με την Εργοστασιακή Ομάδα και στον Τίτλο του Vice Champion το 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περαιτέρω κορυφαία σημεία της Yamaha με τον Quartararo είναι οι 8 νίκες σε Αγώνες και τα 21 βάθρα με την Εργοστασιακή Ομάδα τις σεζόν 2021-2024 μέχρι στιγμής, καθώς και οι 3 νίκες σε Αγώνες και τα 10 βάθρα με τη δορυφορική ομάδα τα δύο προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον, εξασφάλισε 16 pole positions και 41 εκκινήσεις στην πρώτη σειρά από συνολικά 93 Σαββατοκύριακα Grand Prix με τη YZR-M1. Αυτά τα επιτεύγματα, πέρα από τις αδιαμφισβήτητες δεξιότητές του, τα απαράμιλλα κίνητρα και τη χαρισματική και χαρούμενη προσωπικότητά του, κάνουν την Yamaha απόλυτα σίγουρη για τη συνεργασία της με τον 24χρονο.

                                          LIN JARVIS Διευθύνων Σύμβουλος, Yamaha Motor Racing

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Fabio θα παραμείνει αναβάτης της Yamaha. Η διατήρηση του Fabio ως μέρος της Factory Team είναι αναπόσπαστο κομμάτι του MotoGP Project της Yamaha. Ο Fabio είναι εξαιρετικό ταλέντο, εργατικός, σπουδαίος ομαδικός άνθρωπος και έχει πολλά ανταγωνιστικά χρόνια μπροστά του».
«Η Yamaha Motor Company, η Yamaha Motor Racing και η Monster Energy Yamaha MotoGP Team δεν μειώνουν τις προσπάθειες για να εξασφαλίσουν ένα λαμπρό μέλλον με τον Fabio ακολουθώντας μια πιο -επιθετική προσέγγιση- στην ανάπτυξη μοτοσυκλετών».
«Έχουμε ήδη κάνει σημαντικές αλλαγές στον οργανισμό μας, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου συστήματος εσωτερικής διαχείρισης, πρόσληψης κορυφαίας τεχνογνωσίας στον κλάδο, νέες εξωτερικές τεχνικές συνεργασίες, αυξημένο προϋπολογισμό ανάπτυξης και εντατικό πρόγραμμα δοκιμών. Όλες αυτές οι αλλαγές έχουν σχεδιαστεί για να επιταχύνουν τη διαδικασία για να επιστρέψουμε στις νίκες».
«Ο Fabio έχει καταλάβει αυτή τη δέσμευση και αυτό του έδωσε την αυτοπεποίθηση να πάρει την απόφασή του να μείνει μαζί μας για τα επόμενα χρόνια».
«Ο Fabio είναι στην Yamaha από το 2019 και μαζί μας, στην Εργοστασιακή Ομάδα, από το 2021. Σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα μόλις τεσσάρων ετών, πετύχαμε πολλές επιτυχίες: 8 νίκες, 21 βάθρα, έναν Παγκόσμιο Τίτλο MotoGP και έναν Τίτλο Vice Champion».
«Είμαστε οι πρώτοι που παραδεχόμαστε ότι υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε για να επιστρέψουμε στο ανταγωνιστικό επίπεδο στο οποίο βρισκόμασταν το 2021 και το πρώτο εξάμηνο του 2022. Αλλά με τον Fabio ξέρουμε ότι θα καταβάλλει πάντα το 100% της καλύτερής του προσπάθειας. Είναι επίσης φυσικό να δημιουργήσει αρμονία και καλή ατμόσφαιρα με όλα τα μέλη της ομάδας. Μπορεί να βασιστεί στην πλήρη υποστήριξη της Ομάδας και της Yamaha σε κάθε βήμα της διαδρομής, καθώς μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερα πρωταθλήματα μαζί».

                                                                                     FABIO QUARTARARO 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω ότι πρόκειται να συνεχίσω την περιπέτειά μου με την ΜΠΛΕ Ομάδα»!
«Τον περασμένο χειμώνα η Yamaha μου απέδειξε ότι έχει μια νέα προσέγγιση και μια νέα επιθετική νοοτροπία. Η αυτοπεποίθησή μου είναι υψηλή: θα επιστρέψουμε μαζί στις μπροστινές θέσεις»!
«Πριν από έξι χρόνια, μου έδωσαν την ευκαιρία να ανέβω στο MotoGP και από τότε έχουμε πετύχει σπουδαία πράγματα μαζί. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας για να αρχίσουμε να παλεύουμε ξανά για τη νίκη. Θα δουλέψω σκληρά, και είμαστε σίγουροι ότι μαζί θα πετύχουμε τα όνειρά μας για άλλη μια φορά»!

FABIO QUARTARARO 
Προσωπικό προφίλ:
Ημερομηνία γέννησης: 20 Απριλίου 1999
Τόπος γέννησης: Νίκαια, Γαλλία
Εθνικότητα: Γαλλική
Ύψος: 177 εκ.
Βάρος: 69 kg

Αγωνιστική Καριέρα:
Πρώτο Grand Prix: Κατάρ GP 2015 (Moto3)
Πρώτη νίκη σε Grand Prix: Καταλανικό GP 2018 (Moto2)
Πρώτη νίκη σε Grand Prix της κορυφαίας κατηγορίας: GP Ισπανίας 2020
Νίκες Grand Prix: 12 (11x MotoGP, 1x Moto2)
Βάθρα: 35 (31x MotoGP, 2x Moto2, 2x Moto3)
Pole positions: 19 (16x MotoGP, 1x Moto2, 2x Moto3)
Τίτλοι Παγκόσμιου Πρωταθλήματος: 1 (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2021 με την ομάδα Monster Energy Yamaha MotoGP)
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2023 (10ος– 172 βαθμοί)
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2022 (2ος – 248 βαθμοί) Vice Champion
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2021 (1ος – 278 βαθμοί) [Παγκόσμιος Πρωταθλητής] Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2020 (8ος – 127 βαθμοί)
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2019 (5ος – 192 βαθμοί) [Rookie of the Year, Κορυφαίος Ανεξάρτητος Αναβάτης]Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2 2018 (10ος – 138 βαθμοί)
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2 2017 (13ος – 64 βαθμοί)
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3 2016 (13ος – 83 βαθμοί)
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3 2015 (10ος – 92 βαθμοί)

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button