ΑθλητικάΕνημέρωση

Άλωσε το Βικελίδης με φοβερό γκολ του Σπόραρ – Galaksias Portal News

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε τη δεύτερη σερί νίκη του στα πλέι οφ της Super League, επικρατώντας του Άρη με 2-0 στη Θεσσαλονίκη για την τέταρτη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Διπλό με υπογραφή Σπόραρ για τους πράσινους στην πρόβα τελικού Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο κόντρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο κατάφερε να πάρει το διπλό με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, την ώρα που Ντραγκόφσκι και Γεβντάι κράτησαν αλώβητη την πράσινη εστία.

Ο Σπόραρ πέρασε ως αλλαγή στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και βρήκε γκολ με υπέροχο τρόπο, ενώ ο Παναθηναϊκός κλείδωσε το διπλό με αυτογκόλ του Μπράμπετς στο 90′.

Με τη νίκη αυτή, ο Παναθηναϊκός έμεινε ζωντανός στη μάχη του τίτλου, καθώς θα μειώσει κι άλλο τη διαφορά από την κορυφή μετά το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ.

Ο αγώνας

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο άρχισαν να… ζεσταίνονται οι παίκτες των δυο ομάδων. Στο 12’ ο Μάνου Γκαρθία τροφοδότησε τον Λορέν Μορόν, όμως το μακρινό σουτ του Ισπανού φορ δε βρήκε στόχο. Στην απέναντι εστία, στο αμέσως επόμενο λεπτό, ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Φώτη Ιωαννίδη. Το φάουλ του Τάσου Μπακασέτα ήταν, επίσης, άστοχο στο 15’, για να ακολουθήσουν δύο επεμβάσεις – όχι ιδιαίτερα δύσκολες – του Μπαρτολομέου Ντραγκόφσκι σε σουτ των Μορόν (16’) και Μάνου (17’).

Ως το τέλος του πρώτου μέρους, οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που απείλησαν περισσότερο. Μάλιστα, τρεις προσπάθειες ήταν εντός στόχου, με το φάουλ του Φαμπιάνο Λέισμαν (33’), την υπέροχη ατομική ενέργεια του Μορόν (35’) και το πλασέ του Φράνκο Φεράρι (40’) να δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά του Ντραγκόφσκι. Το τελευταίο σφύριγμα του Αλεκσάνταρ Στάβρεφ για το πρώτο 45λεπτο δοκίμασε… τα αντανακλαστικά των αστυνομικών καθώς οι πάγκοι των δυο ομάδων μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο, δείγμα της τεράστιας έντασης του αγώνα.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου κύλησαν πιο ήρεμα. Ο Άρης είχε μεν προϋποθέσεις για αντεπίθεση, αλλά τα χαλούσε στην τελική πάσα ενώ ο Τερίμ έκανε πιο επιθετικό το σχήμα του περνώντας στο ματς τον Σπόραρ. Ο Σλοβένος δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή στη σέντρα-σουτ του Γιώργου Βαγιαννίδη στο 61’, αλλά δευτερόλεπτα αργότερα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Λάθος του Μπράμπετς, πάσα του Μπερνάρ στον Σπόραρ που με υπέροχο πλασέ έκανε το 0-1.

Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε κι εκείνος σε αλλαγές, αλλάζοντας το σχήμα για τα τελευταία 20 λεπτά. Φάσεις, ωστόσο, οι «κίτρινοι» δεν μπόρεσαν να φτιάξουν, με τους «πράσινους» – όπως είχαν κάνει και με την ΑΕΚ στο β’ μέρος – να οχυρώνονται έξω από την περιοχή του Ντραγκόφσκι. Ο Γέντβαϊ έσωσε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Καρίμ Ανσαριφάρντ, στη σπουδαιότερη ευκαιρία του Άρη, για να έρθει στις καθυστερήσεις το 0-2.

Σε αντεπίθεση κι έπειτα από σέντρα του Φιλίπ Μλαντένοβιτς, ο Φιλίπ Τζούρισιτς σούταρε, ο Χουλιάν Κουέστα απέκρουσε, αλλά ο Μπράμπετς, με τη φόρα που ερχόταν, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Νίκη μεγάλης σημασίας για τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο για τη βαθμολογία της Super League, αλλά και πνευματικά, μιας και ο Άρης θα είναι αντίπαλος του «τριφυλλιού» στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στις 18 Μαΐου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΆΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Εμβοντό (59’ Βερστράτε), Νταρίντα (73’ Τζούρασεκ), Μάνου Γκαρθία (73’ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (73’ Ανσαριφάρντ), Μορόν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (77’ Μλαντένοβιτς), Ιωαννίδης (90’+1’ Βέρμπιτς), Μπακασέτας (88’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (77’ Τζούρισιτς), Τσέριν, Γέντβαϊ, Παλάσιος (46’ Σπόραρ), Αράο, Ακαϊντίν.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button