ΑθλητικάΕνημέρωση

«Ποτέ δεν σταθήκαμε στις απουσίες» – Galaksias Portal News

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Βίρτους Μπολόνια στο ΣΕΦ (7/3) για την 28η αγωνιστική της Euroleague.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, αναφέρθηκε στις απουσίες που θα έχει η ομάδα του (Γουόκαπ, Λαρεντζάκης, Μιλουτίνοφ και λογικά Μήτρου-Λονγκ), ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι Πειραιώτες πιστεύουν πολύ στο ομαδικό παιχνίδι τους, γι’ αυτό και θα προσπαθήσουν να καλύψουν τα σημαντικά κενά στην περιφέρεια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

Για τις απουσίες είπε: «Το σίγουρο είναι ότι δε θα παίξει ο Γουόκαπ. Το πόδι του είναι αρκετά πρησμένο. Το διάστρεμμα είναι δευτέρου βαθμού και ποτέ δεν υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα για αυτές τις περιπτώσεις, όσο και αν μιλάμε για ένα παίκτη που είναι πιο δεκτικός στον πόνο από οποιονδήποτε άλλο. Άρα δεν παίζει ο Γουόκαπ. Ο Γκος θα παίξει. Στην ουσία έχει κάνει μόνο ατομικές προπονήσεις και σήμερα θα κάνει ομαδική.

Ο Μήτρου-Λονγκ είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Ο Λαρεντζάκης δε θα παίξει. Γενικά είναι όλοι σε μια κατεύθυνση προς το καλύτερο, αλλά είναι η ετοιμότητα και είναι φυσικά και η δυναμική του συγκεκριμένου παιχνιδιού, που επιβάλει παίκτες που πρέπει να είναι απολύτως έτοιμοι».

Για τη Βίρτους τόνισε: «Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε ότι θα παίξουν και οι δυο. Νομίζω το διάστρεμμα του Σενγκέλια δεν ήταν βαρύ και θα παίξει. Αλλά τώρα να μην πάμε σε εικασίες. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε να παίξουμε και έχουμε προετοιμαστεί, απέναντι σε μια ομάδα, που όπως είπατε και εσείς, απέδειξε σε πολύ μεγάλο μέρος της Ευρωλίγκας, τα ¾ αν δεν κάνω λάθος έχουν παιχτεί και συνεχίζει να είναι στην τρίτη θέση, έχοντας πάρει πάρα πολλά παιχνίδια στις τελευταίες κατοχές, δείχνοντας ότι είναι μια ομάδα η οποία, σαφώς έχει χαρακτήρα.

Θα έλεγα ότι είναι η ευχάριστη «έκπληξη» της Ευρωλίγκας. Ο κόουτς Μπάνκι και οι παίκτες που βρίσκονται εκεί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Θα είναι σίγουρα μια ομάδα πλεί-οφ. Εμείς θέλουμε να την κερδίσουμε στο γήπεδό μας. Πιστεύουμε στην ομάδα μας, πιστεύουμε στη δυναμική μας, αλλά αναγνωρίζουμε ότι είναι ένα παιχνίδι με ομάδα πολύ έμπειρη, με παίκτες που ξέρουν πολύ καλά το παιχνίδι και χρειάζεται να δείξουμε όλα τα καλά στοιχεία, που δείχνουμε τελευταία και κάτι παραπάνω. Λίγο αυταπάρνηση περισσότερη ακόμα, γιατί οι απουσίες είναι σημαντικές».

Για το ότι ο Ολυμπιακός θα καλύψει τις απουσίες του με το ομαδικό παιχνίδι: «Νομίζω ότι και τα τρία τελευταία χρόνια που έχουμε σημαντικές νίκες-επιτυχίες και καλές πορείες, ποτέ δε σταθήκαμε στις απουσίες. Πιστεύουμε πολύ στο ομαδικό μας παιχνίδι, πιστεύουμε γιατί οι παίκτες που μπαίνουν να παίξουν, ανεξάρτητα τη θέση που παίζουν, ποιες είναι οι συνθήκες, ποια είναι τα δίδυμα στις θέσεις, πρέπει να υπηρετήσουν ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και αυτό μας κάνει να ξεπερνάμε τις απουσίες και τις ελλείψεις.

Φυσικά, μέχρι ενός ορίου. Γιατί το μπάσκετ το παίζουν οι μπασκετμπολίστες. Η Ευρωλίγκα είναι μια λίγκα τεράστιας αξίας κατά τη γνώμη μου. Πολλοί καλοί παίκτες, καλοί προπονητές και φυσικά η αξία των παικτών όταν μπαίνουν, η προσωπικότητά τους μετράει μέσα στο γήπεδο. Εμείς βασιζόμαστε στο ομαδικό μας παιχνίδι, αλλά φυσικά χρειαζόμαστε και το ταλέντο των παικτών».

Για τον ΜακΚίσικ ανέφερε: «Ας πάμε λοιπόν σε κάτι ατομικό. Νομίζω πως δεν υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί την προσφορά του Σακίλ. Είναι σχεδόν όσα χρόνια είμαι εγώ στη δεύτερη θητεία μου στον Ολυμπιακό. Πάει για 4,5 χρόνια και σε αυτά έχει μεγάλη συνεισφορά σε όλους τους τίτλους που πήραμε, στις προκρίσεις στα Final 4 κοκ.

Προφανώς, μιλήσατε πριν για το σε ποια κατάσταση βρέθηκε και πως είναι τώρα. Ο Σακίλ εν αντιθέσει με το ότι λέγεται, ότι το σημαντικό του είναι το πρώτο βήμα, η έκρηξη, η ταχύτητά του, που φυσικά επηρεάστηκε από τον τραυματισμό του. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να καταλάβουμε, πως είναι ένας παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου και στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά έχει γρήγορες αποφάσεις γενικά, πασάρει την μπάλα καλά. Κάποιοι τον έχουν βαφτίσει σμολ φόργουορντ αλλά δεν είναι. Για εμένα η θέση του είναι «2», προς το «1» όχι προς το «3».

Του δόθηκε η ευκαιρία τώρα που οι περιφερειακοί μας είναι λιγότεροι να αναδείξει αυτό το στοιχείο του παιχνιδιού του, ότι μπορεί να είναι καλός χειριστής, να κατεβάσει την μπάλα, να επιτεθεί σε ανισορροπία της άμυνας και από εκεί και πέραν να δει τι επιλογές έχει. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μακάρι να συνεχιστεί η κατάστασή του αυτή. Είμαι αισιόδοξος και μακάρι όλοι οι παίκτες να έρθουν τώρα στο τέλος της χρονιά σε καλή κατάσταση».

To άρθρο Μπαρτζώκας για το Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια: «Ποτέ δεν σταθήκαμε στις απουσίες» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button