Τρόπος Ζωής

Υπουργοί Εξωτερικών αραβικών χωρών θα συναντηθούν με τον Άντονι Μπλίνκεν στο Κάιρο

Οι υπουργοί Εξωτερικών αραβικών χωρών και κορυφαίος αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής θα συναντηθούν σήμερα Πέμπτη με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στο Κάιρο, καθώς ο Άντονι Μπλίνκεν ασκεί πιέσεις για παύση των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας κατά την νέα του περιοδεία στην περιοχή.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συναντηθεί με τους υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Ιορδανίας, με τον υπουργό Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τον γενικό γραμματέα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γενικός γραμματέας της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΑΠ, Χουσέιν αλ-Σέιχ, είναι ο κορυφαίος αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής και έμπιστος του προέδρου της, του Μαχμούντ Αμπάς, καθώς και διαμεσολαβητής με το Ισραήλ.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου δεν αναφέρονται περισσότερα στοιχεία για τη συνάντηση, αλλά πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι τα αραβικά κράτη θα παρουσιάσουν σχέδια για μια πολιτική λύση στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.

Τέτοια σχέδια είχαν ανασταλεί καθώς οι διαμεσολαβητές από το Κατάρ, την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων και Παλαιστινίων κρατουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπλίνκεν ανέφερε ότι θα συνεχίσει συνομιλίες σχετικά με τη διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την ανασυγκρότηση της Γάζας μετά τη σύγκρουση, καθώς και για μια βιώσιμη ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του.

Οι συνομιλίες για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός συνεχίστηκαν στο Κατάρ αυτήν την εβδομάδα μετά τις άκαρπες προσπάθειες να επιτευχθεί συμφωνία πριν από την έναρξη του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button