Επικαιρότητα

«Ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού η Κρήτη» (vid) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Έλενα Κουντουρά από τα Χανιά: «Ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού η Κρήτη» (vid)

Η πρώην υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι μεγάλο στοίχημα παραμένει η στρατηγική ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων και η ένταξη ή αναβάθμιση περιοχών που βρίσκονται στο χάρτη με τις δημοφιλέστερες

Ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού χαρακτήρισε την Κρήτη η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά η οποία βρέθηκε στα Χανιά στο πλαίσιο πανελλαδικής περιοδείας της. Σήμερα το μεσημέρι κ. Κουντουρά συμμετείχε σε σύσκεψη στο δημαρχείο Χανίων με εκπροσώπους του κλάδου για τις προοπτικές και τα προβλήματα του τουρισμού ενώ το βράδυ ήταν ομιλήτρια σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο Επιμελητήριο με θέμα την ακρίβεια, μαζί με τον βουλευτή κ. Παύλο Πολάκη και τον σύμβουλο Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νικόλαο Φαραντούρη.

Στο περιθώριο επαφών της με τουριστικούς παράγοντες και μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV και το neakriti.gr, ανέπτυξε τις παρεμβάσεις της σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Είχαμε μια τεράστια ανάπτυξη λόγω του ότι εφαρμόσαμε μια τουριστική στρατηγική η οποία είχε αρχή, μέση και τέλος και καταφέραμε να έχουμε περισσότερους τουρίστες, μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων, ρεκόρ και στα έσοδα σε ολόκληρη την Ελλάδα και φυσικά στην Κρήτη» είπε χαρακτηριστικά.

Η πρώην υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι μεγάλο στοίχημα παραμένει η στρατηγική ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων και η ένταξη ή αναβάθμιση περιοχών που βρίσκονται στο χάρτη με τις δημοφιλέστερες. Ταυτόχρονα μίλησε για σύνδεση των υποδομών με την τουριστική βιομηχανία. Εξειδικεύοντας τους τομείς που συνδέονται άμεσα μίλησε για το τουριστικό χωροταξικό και τις υποδομές που αφορούν έργα, κατασκευαστικά, δρόμους, αποχετεύσεις, βιολογικούς καθαρισμούς, θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, αφαλάτωση του νερού. Όλα αυτά θα έπρεπε τα χρόνια της πανδημίας να τα έχουμε αξιοποιήσει» εκτίμησε η κ. Κουντουρά.

Κουντουρά Χανιά

Η κ.Έλενα Κουντουρά έκανε λόγο για την ανάγκη η χώρα μας να αναπτύξει ταυτόχρονα με τον τουρισμό και τις υποδομές της. Την περίοδο της θητείας μου στο υπουργείο Τουρισμού είχαμε καταφέρει να κάνουμε την Ελλάδα παγκόσμιο προορισμό. Ήταν μέσα στους δέκα πιο καθιερωμένους και πιο δημοφιλείς παγκόσμιους προορισμούς και είχε πολύ μεγάλες επιρροές εκεί που παιρνόντουσαν οι αποφάσεις γιατί τη βάλαμε μέσα στο εκτελεστικό συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού», σημείωσε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.  

Η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ακόμα ότι η Ελλάδα είναι ο κορμός της Ευρωπαϊκής βιώσιμης τουριστικής πολιτικής και εκτίμησε ότι υπάρχει οδικός χάρτης για την περεταίρω ανάπτυξη του τουρισμού.

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button