ΑθλητικάΕνημέρωση

Έτσι θα βραβεύσει τον Μάικ Τζέιμς μόλις ξεπεράσει τον Βασίλη Σπανούλη και γίνει πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης – Galaksias Portal News

Ο Μάικ Τζέιμς είναι πολύ κοντά στο να γράψει το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία της Euroleague. Ο Αμερικανός ετοιμάζεται να ξεπεράσει τον Βασίλη Σπανούλη και να ανέβει στην κορυφή των σκόρερ της διοργάνωσης. Η Λίγκα ετοιμάζεται για τη βράβευσή του.

Ο Μάικ Τζέιμς χρειάζεται 29 πόντους ακόμα για να ξεπεράσει τον Βασίλη Σπανούλη και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία της διοργάνωσης. Σύμφωνα και με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα “basketnews.com”, η Euroleague έχει σκοπό να διακόψει τον αγώνα της Μονακό -δίνοντας έμφαση στο μεγάλο γεγονός- και να βραβεύσει τον Μάικ Τζέιμς εκείνη τη στιγμή, στο παρκέ.

Σε περίπτωση που ο Μάικ Τζέιμς σημειώσει τη βολή, το δίποντο ή το τρίποντο με το οποίο θα ξεπεράσει τον Βασίλη Σπανούλη στο πρώτο μισό του αγώνα, τότε το ματς θα διακοπεί προσωρινά και άμεσα, ώστε να προχωρήσουν οι ιθύνοντες στη βράβευσή του.

Αν πάλι αυτό επιτευχθεί στο β΄ μέρος, τότε ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα θα επιλεγεί αν θα σταματήσει το ματς άμεσα ή οι διαιτητές θα περιμένουν την επόμενη φάση. Αν δηλαδή οι δύο ομάδες βρίσκονται στον πόντο και ο αγώνας είναι “μάχη”, τότε εύλογα -για να μη διακοπεί ο ρυθμός- η Euroleague θα προχωρήσει στη βράβευση του νέου πρώτου σκόρερ όλων των εποχών στην πρώτη διακοπή του χρονομέτρου.

Μάλιστα, ο Μάικ Τζέιμς θα παραλάβει ως δώρο την μπάλα του αγώνα και η αναμέτρηση θα συνεχιστεί με άλλη μπάλα. Η Μονακό αγωνίζεται στη Βαρκελώνη την Παρασκευή, 1η Μαρτίου για την 27η αγωνιστική, ενώ ακολουθεί το εντός έδρας ματς με τον Ερυθρό Αστέρα την Πέμπτη, 7 Μαρτίου, για την 28η αγωνιστική.

Την τρέχουσα σεζόν, ο Μάικ Τζέιμς είναι πρώτος σκόρερ με 19,4 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα, μετρώντας ποσοστό ευστοχίας 50% στα δίποντα και 43,3% στα τρίποντα.

Ο Αμερικανός γκαρντ της Μονακό, Μάικ Τζέιμς, μετρά 4.427 πόντους πριν το τζάμπολ της 27ης αγωνιστικής (29/2-1/3) σε 269 αναμετρήσεις μέχρι στιγμής. Ο Βασίλης Σπανούλης παραμένει πρώτος τη δεδομένη στιγμή, αλλά μέσα στις επόμενες αγωνιστικές θα δει τον Τζέιμς να τον αφήνει στη δεύτερη θέση. Ο “Κill-Bill πέτυχε 4.455 πόντους σε 358 παιχνίδια, έχει δηλαδή χειρότερο μέσο όρο εν συγκρίσει με τον επόμενο πρώτο σκόρερ όλων των εποχών. Συγκεκριμένα, ο Σπανούλης “κρέμασε τα παπούτσια του” μετρώντας 12,4 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα. Αν και είναι δηλαδή πρώτος σε σύνολο πόντων βρίσκεται στην 48η θέση σε μέσο όρο. Ο Τζέιμς είναι 3ος σε μέσο όρο πόντων με 16,5, ενώ πρώτος σε μέσο όρο πόντων παραμένει ο αείμνηστος Αλφόνσο Φορντ, ο οποίος είχε φορέσει τη φανέλα του Περιστερίου και του Ολυμπιακού, με 22,2 πόντους μέσο όρο.

O πρώτος Αμερικανός, μετά τον Μάικ Τζέιμς, σε σύνολο πόντων μέχρι στιγμής στον σχετικό πίνακα της Euroleague είναι ο Κάιλ Χάινς (11ος) με 3.322 πόντους.

Οι δέκα πρώτοι σκόρερ όλων των εποχών στη Euroleague πριν από την 27η αγωνιστική της σεζόν 2023-24:

1. Βασίλης Σπανούλης Eλλάδα 4.455

2. Μάικ Τζέιμς ΗΠΑ 4.427

3. Νάντο ντε Κολό Γαλλία 4.383

4. Χουάν Κάρλος Ναβάρο Ισπανία 4.152

5. Σέρχιο Γιουλ Ισπανία 3.872

6. Σέρχιο Ροντρίγκεθ Ισπανία 3.729

7. Γιαν Βέσελι Τσεχία 3.684

8. Γιώργος Πρίντεζης Ελλάδα 3.599

9. Κώστας Σλούκας Ελλάδα 3.473

10. Νίκολα Μίροτιτς Mαυροβούνιο/Ισπανία 3.416

To άρθρο Euroleague: Έτσι θα βραβεύσει τον Μάικ Τζέιμς μόλις ξεπεράσει τον Βασίλη Σπανούλη και γίνει πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button