ΕνημέρωσηΠολιτική

Μπαράζ επαφών Γεραπετρίτη για προώθηση της υποψηφιότητας της Ελλάδας για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Σειρά συναντήσεων με ομολόγους του από την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο περιθώριο του 3oυ Υπουργικού Φόρουμ ΕΕ-Ινδο-ειρηνικού και της 24ης Υπουργικής Συνόδου ΕΕ-ASEAN.

Κατά τις συναντήσεις του με ομολόγους του από τις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία, το Βιετνάμ, την Υεμένη, το Βανουάτου, τη Σομαλία, το Τόγκο, τα νησιά Φίτζι και τον Μαυρίκιο, ο Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την ελληνική υποψηφιότητα για μια θέση μη μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την περίοδο 2025-26, ζητώντας την επίσημη υποστήριξη της ελληνικής υποψηφιότητας.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, προσκάλεσε επίσης τους υψηλούς αξιωματούχους να συμμετάσχουν στην 9η Διάσκεψη “Our Ocean” που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον προσεχή Απρίλιο.

Ο υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια των επαφών του συζήτησε με τους ομολόγους του θέματα διμερούς και περιφερειακής συνεργασίας, αντάλλαξε απόψεις για τις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, η κρίση στη Μέση Ανατολή και οι εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα και τόνισε την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

To άρθρο Μπαράζ επαφών Γεραπετρίτη για προώθηση της υποψηφιότητας της Ελλάδας για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button