Κόσμος

Η πτώση του φασισμού έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας – Galaksias.com

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, στο μήνυμά της για τη σημερινή γιορτή της Απελευθέρωσης της χώρας της από τον ναζισμό και τον φασισμό, αναφέρθηκε στην καταπολέμηση των απολυταρχικών καθεστώτων του παρελθόντος και της σημερινής εποχής, ενώ υπογράμμισε ότι «η πτώση του φασισμού έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας».

Αναλυτικά, η επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης υπογραμμίζει στο μήνυμά της που αναρτήθηκε στο Instagram:

«Την ημέρα κατά την οποία η Ιταλία γιορτάζει την Απελευθέρωση που, με το τέλος του φασισμού, έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας, επαναλαμβάνουμε την αντίθεσή μας προς όλα τα αυταρχικά και απολυταρχικά καθεστώτα. Εκείνα του παρελθόντος, τα οποία καταπίεσαν τους λαούς στην Ευρώπη και στον κόσμο, και τα σημερινά, που είμαστε αποφασισμένοι να καταπολεμήσουμε με θάρρος και ουσιαστική προσπάθεια. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς υπεράσπιση της δημοκρατίας και για μια Ιταλία ικανή, επιτέλους, να βαδίσει ενωμένη, με σημείο αναφοράς την αξία της ελευθερίας».

Διαδηλώσεις και πορείες σε μεγάλες πόλεις της Ιταλίας

Στις μεγάλες πόλεις της Ιταλίας πρόκειται να πραγματοποιηθούν σήμερα πορείες και εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Απελευθέρωσης της χώρας από τους φασίστες και τους ναζιστές. Σύμφωνα με αναλυτές, ενδέχεται να σημειωθούν εντάσεις, με διαδηλωτές που τάσσονται υπέρ του παλαιστινιακού λαού και αντιδρούν στη συμμετοχή στις πορείες της «Εβραϊκής Ταξιαρχίας», η οποία συμμετείχε στην απελευθέρωση της χώρας από την δικτατορία του Μπενίτο Μουσολίνι.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button