Υγεία & Διατροφή

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο ιδρυτής της RAYCAP Κώστας Αποστολίδης – Galaksias Portal News

Η πόλη της Δράμας θρηνεί τον χαμό ενός ευεργέτη της, του επιχειρηματία Κώστα Αποστολίδη, ιδρυτή της εταιρείας RAYCAP που ειδικεύεται στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Ο Κώστας Αποστολίδης πέθανε ξαφνικά την Τρίτη (27/2) σε ηλικία 76 ετών και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην πόλη που αγάπησε και την στήριξε ποικιλότροπα μέσα από διάφορες δράσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεννήθηκε στη Δράμα το 1948, σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα αμερικανικά πανεπιστήμια του Harvard και του McGill.

Τα τελευταία χρόνια πρωτοστάτησε με τις κοινωνικές παροχές του στην πόλη της Δράμας, προσφέροντας τόσο στον πολιτιστικό όσο και στον αναπτυξιακό τομέα.

Από τα σημαντικότερα έργα στον τομέα του πολιτισμού ήταν η αγορά το 2012 και η πλήρη αποκατάσταση του μοναδικής αρχιτεκτονική Σαντιρβάν τζαμί (ενας μοναδικό μνημείο της οθωμανικής περιόδου) στο κέντρο της πόλης και η συνεργασία που ξεκίνησε με το μουσείο Μπενάκη για τη φιλοξενία σε αυτό σημαντικών εκθέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με δικές του ενέργειες ψηφιοποιήθηκε το αρχείο της ιστορικής εφημερίδας «Θάρρος» με ελεύθερη πρόσβαση για όλους στον ιστότοπο του αρχείου.

Επίσης, ήταν γνωστές οι προσφορές του στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και οι δωρεές μελετών προς τον δήμο Δράμας, για το κολυμβητήριο, την περιμετρική Κορυλόβου και την μεγάλη μελέτη ανάπλασης του κέντρου της πόλης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button