ΕνημέρωσηΠολιτική

Η Εκκλησία έχει απόλυτο δικαίωμα να μιλάει – Galaksias Portal News

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε λάθος τον διχασμό για το ζήτημα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως είναι σεβαστές οι αντιρρήσεις της Εκκλησίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και πως έχει απόλυτο δικαίωμα να μιλάει.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως «η μεγάλη δημόσια φασαρία και ο διχασμός που έχει προκληθεί για το ζήτημα αυτό είναι τελείως λάθος. Ο νόμος που έρχεται ρυθμίζει εν πνεύματι ισότητας τα δικαιώματα ορισμένων ανθρώπων και παιδιών και δεν είναι λόγος να τσακωνόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Φυσικά σεβόμαστε τις αντιρρήσεις όλων και κυρίως της εκκλησίας. Η εκκλησία έχει απόλυτο δικαίωμα να μιλάει, και αυτή είναι η φύση της και η θέση μέσα στην ελληνική κοινωνία. Όμως αν το δούμε ψύχραιμα και το αποδραματοποιήσουμε, θα διαπιστώσουμε ότι δεν είναι ζήτημα που αξίζει να τσακωθούμε τόσο πολύ. Αντιλαμβάνομαι πλήρως όλες τις ενστάσεις των Ιεραρχών και όσα λένε στα πλαίσια της χριστιανικής ηθικής, έχουν κάθε δικαίωμα να τα λένε. Καλώς ή κακώς τα κράτη δεν νομοθετούν μόνο για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς ή μόνο για ένα τμήμα. Νομοθετούν για όλη την κοινωνία. Η οπτική γωνία μίας πολιτείας, είναι αναγκαστικά ευρύτερη απ’ ότι είναι μίας θρησκείας».

«Ο εμβολιασμός σώζει ζωές»

Αναφερόμενος στο νέο διαφημιστικό σποτ για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού , ο κ. Γεωργιάδης αφού ευχαρίστησε την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και την καθηγήτρια πνευμονολογίας κα Αναστασία Κοτανίδου , τόνισε: «Ο εμβολιασμός πρέπει να επιταχυνθεί διότι σώζει ζωές. Κανένας δεν θέλει να βγάλει λεφτά από τα εμβόλια».

Για τον εμβολιασμό στα Φαρμακεία, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι :«η πολιτική μου βούληση είναι να διευρύνουμε το δίκτυο εμβολιασμών από τον Covid. Πρέπει μία φορά τον χρόνο, οι ευάλωτες ομάδες να κάνουν μία δόση εμβολίων».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και σε όσους έχουν χάσει το ΕΚΑΣ, λέγοντας πως «δεν χάνουν κανένα δικαίωμα όσοι έχουν χάσει το ΕΚΑΣ, παραμένουν προστατευμένοι σε όλους τους νόμους που έχουμε».

Σχολιάζοντας και τις εργασίες της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες «Συγκλονιστικά αποτελέσματα από την κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναμένω», επισημαίνοντας ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ τους. « Ο κ. Κασσελάκης έχει μία πιο ευπρεπή αντιπολίτευση», πρόσθεσε.

To άρθρο Άδωνις Γεωργιάδης για τα ομόφυλα ζευγάρια: Η Εκκλησία έχει απόλυτο δικαίωμα να μιλάει δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button