ΕνημέρωσηΟικονομία

Φάλαινα εμφανίστηκε σε παραλία της Εύβοιας – Galaksias Portal News

Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (1/4) κάτοικος της Εύβοιας, όταν είδε μια φάλαινα να κολυμπά λίγα μέτρα από την παραλία.

Συγκεκριμένα όπως περιέγραψε στο evima.gr, o Δ.Α «είδα ένα τεράστιο ψαρί στην περιοχή Ήλια στη Βόρεια Εύβοια, να κολυμπάει μέσα στη θάλασσα, όταν πλησίασα είδα πως ήταν φάλαινα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το βίντεο που θα δείτε παρακάτω τράβηξε ο ίδιος στην περιοχή Ήλια στη Βόρεια Εύβοια, ο οποίος εργάζεται στο εργοτάξιο που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο που βρέθηκε η φάλαινα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για το είδος «Σιφιός» και φαίνεται ότι είχε χάσει τον προσανατολισμό της, ίσως, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας των τελευταίων ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι φυσητήρες (Physeter macrocephalus), το τρίτο μεγαλύτερο ζώο του πλανήτη με τον μεγαλύτερο εγκέφαλο που έχει καταγραφεί ποτέ, έχουν βρει στις ελληνικές θάλασσες ένα ιδανικό «σπίτι», όπως αναφέρει το WWF.

Οι ανώτεροι αυτοί θηρευτές της θαλάσσιας τροφικής αλυσίδας και ρυθμιστές της υγείας του θαλάσσιου περιβάλλοντος απειλούνται με εξαφάνιση.

Ανθρωπογενείς ήχοι όπως οι ήχοι από τις σεισμικές έρευνες για έρευνα υδρογονανθράκων, τις στρατιωτικές ασκήσεις και τις προπέλες των σκαφών, προκαλούν θανατηφόρους τραυματισμούς. Η κλιματική αλλαγή, η αλιεία με παρασυρόμενα αφρόδιχτα και η ρύπανση των θαλασσών από πετρελαιοκηλίδες ή από την κατάποση πλαστικών, έχουν ολέθριες συνέπειες για την ίδια τους την επιβίωση.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button