ΕνημέρωσηΟικονομία

Λύγισε στο 89′ η Εθνική U19 απέναντι στην Πορτογαλία! – Galaksias Portal News

Παρά την σπουδαία εμφάνισή της στο δεύτερο ημίχρονο, η εθνική Κ19 ηττήθηκε 2-1 από την Πορτογαλία στο Αβέιρο, στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου της Elite Round του EURO 2024. Η ομάδα του Τάσου Θέου «άγγιξε» τη μεγάλη υπέρβαση, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και τέθηκε ουσιαστικά νοκ-άουτ, αφού στην τελική φάση προκρίνεται μόνο ο πρώτος του ομίλου.

Οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν με κεφαλιά του Ροντρίγκο Ριμπέιρο στο 34΄ και έδειχναν να ελέγχουν το ματς. Όμως στο β΄ ημίχρονο με τις αλλαγές που πραγματοποίησε ο Τάσος Θέος (στον πάγκο βρισκόταν ο βοηθός του, Χριστοφορίδης) η εθνική μεταμορφώθηκε, πίεσε ασφυκτικά τους Πορτογάλους και ισοφάρισε στο 79΄ με τον Χρήστο Αλεξίου της Ίντερ, με προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκούμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 89΄ μετά από απόκρουση του Νικολακούλη, ο Γκουστάβο Βαρέλα πήρε το «ριμπάουντ» και –ίσως από θέση οφσάιντ- έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Έτσι, το ματς έκρινε η «χρυσή αλλαγή» των Πορτογάλων και γιος του Φερνάντο Βαρέλα, ο οποίος μεγάλωσε στην Ελλάδα και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Γι΄αυτό και δεν πανηγύρισε, προς ένδειξη σεβασμού στους παλιούς συμπαίκτες και φίλους του.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Δανία επικράτησε 3-1 της Σερβίας και τέθηκε επικεφαλής της κατάταξης. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Δανία το Σάββατο (23/3) και τη Σερβία την Τρίτη (26/3).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες: Εσούγκο – Γκιτέρσος, Αλεξίου, Μπάκουλας, Γκούμας, Παπανανέλλος

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Ζοσέ Λίμα): Φρανσίσκο Σίλβα, Μαρκές, Μουνίς, Εσούγκο (85΄ Βαρέλα), Ραφαέλ Λουϊς (68΄ Μεντόνκα), Ροντρίγκο Ριμπέιρο (80΄ Σεμέντο), Γιάλο (68΄ Ιβάν Λίμα), Μοντέιρο, Τζαλό (68΄ Βασκονσέλος), Τσισούμπα, Ζοάο Ρέγκο

ΕΛΛΑΔΑ (Τάσος Θέος): Νικολακούλης, Γεωργιάδης, Αλεξίου, Φίλων (37΄ λ.τρ. Κάτρης), Δεληγιάννης, Μπάκουλας (88΄ Καλοσκάμης), Λιατσικούρας, Μαρούτσης (46΄ Γκούμας), Κοντονίκος (46΄ Παπακανέλλος), Δεληανίδης (64΄ Μπ. Κωστούλας), Γκιτέρσος

Παρακολουθήστε όλο το παιχνίδι:

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button