ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Ο Γιάννης Περιστεράς (41) στις μάχες του CIV Yamaha R7 Cup – Galaksias Portal News

του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πλαίσια του Ιταλικού CIV (Campionato Italiano Velocita) διεξάγεται και το Yamaha R7 Cup, ένα Ενιαίο Πρωτάθλημα ανοικτό σε συμμετοχές από όλες τις χώρες, στο οποίο φέτος αγωνίζεται ο 18χρονος Πρωταθλητής Ελλάδας Γιάννης Περιστεράς.
Μοτοσυκλέτα η Yamaha R7, η νέα δικύλινδρη του Ιαπωνικού εργοστασίου με τον κινητήρα 700 κ.εκ. της ΜΤ-07.
Ο Περιστεράς επέστρεψε στην ομάδα Roc ‘n’ DeA, των γνωστών Πρωταθλητών και οδηγών Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Massimo Roccoli και Alex De Angelis και ο πρώτος Αγώνας του θεσμού ήταν διπλός και έγινε στην πίστα του Μιζάνο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Το ξεκίνημα της Παρασκευής με τις Ελεύθερες και Κατατακτήριες Δοκιμές 1, ήταν εξαιρετικό για τον Έλληνα οδηγό που πήρε τη δεύτερη θέση με χρόνο 1’47.683, μόλις 0.118 πίσω από τον Federico Iacoi που επίσης έχει εμπειρία αγώνων Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όπως και ο Περιστεράς, αλλά και ο Devis Bergamini που ήταν 7ος, ανάμεσα στις 32 συμμετοχές τις κατηγορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το Σάββατο στις Κατατακτήριες 2 ο νούμερο 1 οδηγός της ομάδας Roc ‘n’ DeA δεν βελτίωσε το χρόνο του και έτσι ξεκίνησε τον Αγώνα από την 5η θέση. Στον πρώτο γύρο μετά την εκκίνηση έχασε πολλές θέσεις, για να ανακάμψει άμεσα και σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με 1’47.125 στον 4ο γύρο, να φτάσει το γκρουπ που έδινε τη μάχη για τη δεύτερη θέση. Ο Iacoi είχε ξεφύγει μόνος πρώτος και μάλιστα στον 6ο γύρο έσπασε το ρεκόρ του Περιστερά με 1’46.911, για να τερματίσει τελικά πρώτος με διαφορά από το γκρουπ των εννέα οδηγών που πάλευαν για τη δεύτερη θέση. Ο Έλληνας οδηγός πρωταγωνιστούσε σε αυτές τις μάχες, αλλά δύο γύρους πριν το τέλος αντιμετώπισε πρόβλημα με το συμπλέκτη της μοτοσυκλέτας του και έχασε πολύτιμο χρόνο, τερματίζοντας τελικά 8ος, παρά το ότι είχε τον καλύτερο χρόνο ταχύτερου γύρου από όλους τους οδηγούς του γκρουπ, που τερμάτισαν με διαφορά ενός δευτερολέπτου μεταξύ τους!


Στον δεύτερο αγώνα του διημέρου, την Κυριακή, ξεκίνησε καλά και ήταν στη μάχη των τριών πρώτων θέσεων, όταν στο ξεκίνημα του τρίτου γύρου ένας συναθλητής του έχασε το μπροστινό της μοτοσυκλέτας του και στην πτώση του παρέσυρε και τον Γιάννη Περιστερά που αναγκαστικά εγκατέλειψε. Μάλιστα με την εξέλιξη του αγώνα και τον Iacoi να πέφτει, έχασε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρει τη νίκη.

Στην βαθμολογία βρίσκεται στην 13η θέση με 8 βαθμούς, ενώ 1ος είναι ο Davide Conte με 40 βαθμούς.
Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στην Vallelunga στις 26 Μαΐου και η ομάδα ήδη προετοιμάζει τη μοτοσυκλέτα ώστε να μην αντιμετωπίσει άλλα μηχανικά προβλήματα.

H Roc ‘N’ Dea με τους δύο οδηγούς της στην κατηγορία Yamaha R7 Cup

Ο Alex De Angelis δήλωσε ευχαριστημένος από τη δουλειά που έκανε ο Γιάννης Περιστεράς στη χειμερινή περίοδο, καθώς και από την ταχύτητα που έδειξε στο Μιζάνο και τον πάρα πολύ καλό χρόνο που πέτυχε μέσα στον αγώνα. Οι ατυχίες είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι των αγώνων και η Roc ‘n’ DeA είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει τη συνέχεια του Πρωταθλήματος CIV.

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: @yamaha_racing_hellas @yamahamotorgreece @intramoto @caffe_kenon @le_greche @taserboys_euroclub @teamrocndea @tzortzopoulos_moto_fashion @karassulis_sa @mouratisgp @papastavrou_shops @extraproducts.tasoulis @rider.graphics @extraproducts.tasoulis @houseofwheelsofficial @sixtgr

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button