ΕνημέρωσηΟικονομία

Ανοικτό το αποτέλεσμα της έρευνας της Κομισιόν, δεν τίθεται θέμα κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης πλέον – Galaksias Portal News

Ο ανασχεδιασμός της εγχώριας αγοράς ηλεκτρισμού και ο μετασχηματισμός της ίδιας της ΔΕΗ αποτελούν επαρκείς απαντήσεις στα όσα ισχυρίζεται η Κομισιόν, απαντά η ΔΕΗ στη γνώμη που εξέδωσε η τελευταία σήμερα αναφορικά με κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης κατά την περίοδο 2013 – 2019.

Η Κομισιόν ανέφερε σχετικά μετά το πέρας έρευνας που πραγματοποίησε ότι η ΔΕΗ παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ την περίοδο 2013 – 2019 πωλώντας ηλεκτρική ενέργεια στην ελληνική χονδρική αγορά κάτω του κόστους, αποκλείοντας έτσι τους κύριους ανταγωνιστές της.

Πιο συγκεκριμένα, παρείχε ηλεκτρική ενέργεια από τις θερμικές μονάδες της (λιγνίτη και φυσικού αερίου) σε τιμές μικρότερες από το μεταβλητό τους κόστος.

Η ΔΕΗ απαντά ότι η υπόθεση ξεκίνησε με τον έλεγχο στα γραφεία της ΔΕΗ τον Φεβρουάριο 2017 και οι επίσημες διαδικασίες ξεκίνησαν τον Μάρτιο 2021. Η ΔΕΗ έχει συνεργαστεί με την Επιτροπή καθ’ όλη τη διάρκεια της υπόθεσης.

Οι αιτιάσεις της Επιτροπής σχετίζονται με την περίοδο από τον Ιούλιο 2013 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Η υπόθεση αφορά περίοδο πριν τον επανασχεδιασμό της Ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού σύμφωνα με τις επιταγές του μοντέλου Στόχου της ΕΕ (Target Model) αλλά κυρίως πολύ πριν από τον μετασχηματισμό της εταιρείας σε μια μοντέρνα και βιώσιμη εταιρεία ενέργειας.

Η ΔΕΗ θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Επιτροπή και να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματά της

Η Ανακοίνωση Αιτιάσεων αποτελεί ένα βήμα της έρευνας και όπως τονίζει και η Επιτροπή στη δήλωσή της, η επίδοση της δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας, καταλήγει η επιχείρηση.

To άρθρο ΔΕΗ: Ανοικτό το αποτέλεσμα της έρευνας της Κομισιόν, δεν τίθεται θέμα κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης πλέον δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button