ΑθλητικάΕνημέρωση

Όταν οι δυο ομάδες είχαν βρεθεί και πάλι αντιμέτωπες σε «τελικό» πρόκρισης σε Euro – Galaksias Portal News

Δεν είναι πρώτη φορά που Ελλάδα και Γεωργία κοντράρονται σε αγώνα που δίνει πρόκριση στα τελικά Euro. Το προηγούμενο… do or die παιχνίδι της Εθνικής ποδοσφαίρου με τη συγκεκριμένη ομάδα είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2011.

Η Εθνική ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει απόψε τη Γεωργία στην Τιφλίδα, στον τελικό των playoffs, που δίνε ένα “εισιτήριο” για τα τελικά του Euro 2024. Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να πάρει μέσα στην κατάμεστη «Μπόρις Παϊχάτζε Ντιναμό Αρένα» την πρόκριση στην 8η μεγάλη διοργάνωση της Ιστορίας της, μετά τις 4 παρουσίες της σε Euro και τις 3 συμμετοχές της σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η παράδοση είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα απέναντι στην Γεωργία καθώς σε σύνολο 9 αγώνων μετρά 7 νίκες και 2 ισοπαλίες (17-6 τα τέρματα). Οι Γεωργιανοί ουδέποτε έχουν σκοράρει πάνω από ένα γκολ εναντίον της Εθνικής ποδοσφαίρου, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως εκτός έδρας η «γαλανόλευκη» μετρά μόνο νίκες (4)!

Η Εθνική ποδοσφαίρου βρέθηκε στον ίδιο όμιλο με την Γεωργία δύο φορές σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου (2006, 2022) και δύο σε Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (2000, 2012).

Μάλιστα, η “μάχη” τους στις 11 Οκτωβρίου του 2011 είχε κρίνει και τότε πρόκριση σε Euro, εκείνο που έγινε το καλοκαίρι του 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της, η Ελλάδα είχε βρεθεί σε όμιλο με Κροατία, Ισραήλ, Λετονία, Γεωργία και Μάλτα. Την τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης χρειαζόταν νίκη στην έδρα της Γεωργίας, για να κρατήσει την πρωτιά και να πάρει την πρόκριση, κάτι που πέτυχε με ανατροπή.

Η Ελλάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Ταργκαμάτζε (19′) αλλά κέρδισε με 2-1 τη Γεωργία στην Τιφλίδα με γκολ των Φωτάκη (79′) και Χαριστέα (85’) και προκρίθηκε ως πρώτη και αήττητη στο Euro 2012, μαζεύοντας 24 βαθμούς στον προκριματικό της όμιλο.

Γεωργία (Τιμούρ Κετσπάγια): Ρεβισβίλι, Κάσια, Αμισουλασβίλι, Καλάτζε, Γκριγκαλασβίλι (50′ Ιασβίλι), Κανκάβα (42′ λ.τ. Λομπιανίτζε), Χιζανισβίλι, Ταργκαμάτζε, Μαρτσβαλάτζε, Μιχελίτζε (65′ Γκουρούλι), Κομπιασβίλι

Στον πάγκο έμειναν οι: Κβασβάτζε, Χουμπούτια, Γκριγκαλάβα, Ντβαλισβίλι

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Βύντρα, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Τζιόλης (56′ Φωτάκης), Χαριστέας, Σαλπιγγίδης (68′ Αθανασιάδης), Γκέκας (90′ Κονέ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Χιώτης, Μάκος, Πέτσος, Μαλεζάς

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Βοηθοί: Ντι Λιμπερατόρε, Ντι Φιόρε (Ιταλία)

To άρθρο Ελλάδα – Γεωργία: Όταν οι δυο ομάδες είχαν βρεθεί και πάλι αντιμέτωπες σε «τελικό» πρόκρισης σε Euro δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button