Υγεία & Διατροφή

Η Ισπανία κάλεσε στο ΥΠΕΞ τον πρέσβη της Ρωσίας μετά τον θάνατο του Ναβάλνι

Η ισπανική κυβέρνηση κάλεσε για εξηγήσεις τον πρέσβη της Ρωσίας στην Ισπανία μετά τον θάνατο στη φυλακή του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσαν τη Δευτέρα διπλωματικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι πηγές αυτές στο υπουργείο Εξωτερικών δεν διευκρίνισαν πότε κλήθηκε ο Ρώσος πρέσβης στη Μαδρίτη, Γιούρι Κλιμένκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες δήλωσε ότι η χώρα του “(απαιτεί) να διαλευκανθούν οι συνθήκες” του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Ρώσος πρέσβης στη Μαδρίτη κλήθηκε στο ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών λίγες ώρες μετά τις ανάλογες αποφάσεις που είχαν λάβει οι κυβερνήσεις της Σουηδίας και της Γερμανίας.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε καλέσει το βράδυ της Παρασκευής τους διπλωμάτες της ρωσικής πρεσβείας για να τους πει ότι θεωρεί “πλήρως υπεύθυνες” τις αρχές της Μόσχας για τον θάνατο του υπ΄αριθμόν ένα επικριτή του Κρεμλίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θάνατος του Ναβάλνι, 47 ετών, σε απομακρυσμένη φυλακή της Αρκτικής όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 19 ετών, αφότου επέζησε μιας δηλητηρίασης το 2020 για την οποία ο ίδιος κατηγορούσε το Κρεμλίνο, ανακοινώθηκε την Παρασκευή. Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης πέθανε έπειτα από τρία χρόνια φυλάκισης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button