ΕνημέρωσηΟικονομία

Εξηλεκτρίστηκε με έως 585 άλογα και «διαφανές» καπό για premium off road καταστάσεις – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η G-Class είναι το μοντέλο που διαφημίζει όσο κανένα άλλο, τις off road δυνατότητες της μάρκας. Κάτι που το κάνει εδώ και 45 χρόνια για την ακρίβεια, με την τελευταία γενιά του μοντέλου να ανανεώνεται και τους Γερμανούς να μας την παρουσιάζουν με κάθε επισημότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξηλεκτρίστηκε μερικώς, λίγο πριν εξηλεκτριστεί ολικώς

Μπαίνοντας κατευθείαν στο ψητό, η βασική G550 εγκαταλείπει τον V8 για έναν νέο υπερτροφοδοτούμενο 3,0-λίτρων σε σειρά εξακύλινδρο κινητήρα με ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V, που συνεργάζεται και με κλασικό turbo αλλά και με έναν ηλεκτρικό κομπρέσορα. Όλα αυτά δίνουν στη βασική G-Class 449 ίππους και 650 Nm ροπής, με το ήπια υβριδικό σύστημα να προσφέρει επιπλέον 20 άλογα και 200 Nm ροπής. Της ίδιας τεχνοτροπίας είναι η diesel έκδοση G450d η οποία με επίσης 6κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα, αποδίδει 367 άλογα και 750 Nm ροπής, συν 20 άλογα και 200 Nm ροπής από το υβριδικό σύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι δύο εκδόσεις χρησιμοποιούν ένα αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων με μετατροπέα ροπής, το οποίο φυσικά στέλνει την ισχύ και στους 4 τροχούς. Υπάρχουν και τρία διαφορικά τα οποία μπορούν να κλειδώσουν έως και 100% ενώ η γωνία προσέγγισης είναι 31 μοίρες, διαφυγής 30 μοίρες και ράμπας 26 μοίρες.

Η κορυφαία έκδοση Mercedes-AMG G 63 εξοπλίζεται με twin turbo V8 κινητήρα και την ίδια με τις άλλες εκδόσεις ήπια υβριδική υποβοήθηση. Στην AMG έκδοση η ισχύς είναι 585 άλογα και 850 Nm ροπής, συν 20 άλογα και 200 Nm ροπής. Το σύνολο κάνει το 0-100 σε 4.4. δευτ. με την τελική να περιορίζεται στα 220 χλμ./ώρα, νούμερο που με το προαιρετικά διαθέσιμο AMG Performance Package αυξάνεται στα 240 χλμ./ώρα.

Η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων Speedshift TCT 9G, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί και με το σύστημα ενεργής ανάρτησης AMG Active Ride Control.

Σχεδιαστικά όπως βλέπετε η boxy γνωστή σχεδίαση έχει μείνει σχεδόν απαράλλαχτη με τις αλλαγές να είναι στις διαθέσιμες ζάντες 21 και 22 ιντσών, αλλά και στα νέα χρώματα όπως και τους προβολείς LED.

Μοναδικές τεχνολογίες όπως…

Η Mercedes ενσωμάτωσε μια λειτουργία Off-Road Cockpit στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX για να βοηθήσει την εκτός δρόμου οδήγηση. Το Off-Road Cockpit εμφανίζει στοιχεία όπως η θέση του οχήματος, το υψόμετρο, η γωνία διεύθυνσης και η θερμοκρασία στην οθόνη αφής 12,3 ιντσών και στον αντίστοιχο ψηφιακό πίνακα οργάνων, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόζουν την οθόνη όπως αυτοί θεωρούν καταλληλότερα. Παράλληλα η λειτουργία “Transparent Hood”  επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει “μέσα” από το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας την κάμερα 360 μοιρών πάνω από το κεφάλι.

Η τιμή για την αγορά της Γερμανίας είναι στα 130.000 ευρώ ενώ να αναφέρουμε πως σύντομα θα έρθει η επόμενη πλήρως εξηλεκτρισμένη γενιά του μοντέλου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button