Επικαιρότητα

Όχι στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, όχι στο μαρασμό εκατοντάδων οικογενειών – Galaksias.com

Το ΜέΡΑ25 Φθιώτιδας καλεί τους πολίτες της Φθιώτιδας αλλά και των γειτονικών νομών που απασχολούνται στη βιομηχανία της ΛΑΡΚΟ σε συστράτευση και αντίσταση για να μη περάσει το προμελετημένο έγκλημα του κλεισίματος της ΛΑΡΚΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η κυβέρνηση της ΝΔ εδώ και 5 χρόνια εμπαίζει τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους και μαζί με αυτούς οδηγεί 5 νομούς σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό. Μπροστάρηδες στον εμπαιγμό και τον επικείμενο μαρασμό οι Υπουργοί και Βουλευτές του νομού Φθιώτιδας Σταϊκούρας – Οικονόμου – Κοτρωνιάς που προεκλογικά διαβεβαίωναν λέγοντας αισχρά ψέματα για την δήθεν διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη της Βιομηχανίας με τον ερχομό του “σωτήρα” επενδυτή. Ποιος είναι αυτός ο μέγας επενδυτής; Μα φυσικά ο “εθνικός” μας εργολάβος, η περίφημη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που αντιπρόεδρός της είναι ο πεθερός του στενού συνεργάτη του Μητσοτάκη και Υπουργού Εξωτερικών Γεραπετρίτη. Να πώς εξυπηρετούνται για άλλη μια φορά από την ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Α.Ε. τα ολιγαρχικά συμφέροντα με την απαξίωση, το ξεπούλημα και εν τέλει το σκραπατζάρισμα της μοναδικής βιομηχανίας παραγωγής νικελίου στην Ευρώπη. 

Εμείς ως ΜέΡΑ25 και με τις παρεμβάσεις μας όταν ήμασταν στη Βουλή και με την αλληλεγγύη μας μέχρι τώρα στους εργαζομένους, συμπαραστεκόμαστε στις αυτονόητες διεκδικήσεις τους για να μην απολυθεί κανείς και να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ. Για να μην ερημοποιηθούν ολόκληρες περιοχές σε μια εποχή που η περιφέρεια ερημώνει και απαξιώνεται στρατηγικά από τις πολιτικές των μνημονίων και της διαρκούς λιτότητας των κυβερνήσεων. 

Το ΜέΡΑ25 Φθιώτιδας και συνολικά το ΜέΡΑ25 συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας χωρίς διάθεση κομματικής εκμετάλλευσης του αγώνα τους.

Για αυτό καλούμε σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου στην κινητοποίηση των σωματείων στις 4 μ.μ. στην Ομόνοια και στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα, στο υπουργείο Οικονομικών.”

The post ΜέΡΑ25 Φθιώτιδας: Όχι στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, όχι στο μαρασμό εκατοντάδων οικογενειών appeared first on STEREA NEWS.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button