Επικαιρότητα

Ξεκίνησαν τις βουτιές στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου (φωτό) – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Το ότι το Πήλιο συγκαταλέγεται στους σπάνιους προορισμούς που προσφέρουν ποικίλες, καταπληκτικές εμπειρίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, είναι γνωστό. Και δεν πρόκειται απλά για τη μοναδική φύση του που με τις φαντασμαγορικές εναλλαγές χρωμάτων μαγεύει όλες τις εποχές, ούτε μόνο για τον υπέροχο συνδυασμό βουνού και θάλασσας, ούτε καν για το ότι προσφέρει πρόσβαση στην αιγαιοπελαγίτικη ανοιχτωσιά από τη μία και στα προστατευμένα, γαλήνια νερά του Παγασητικού από την άλλη.

Αυτό που δικαιολογεί το χαρακτηρισμό «μαγικό βουνό» είναι ο τρόπος που το Πήλιο σε κερδίζει και που όντως σε μαγεύει όταν το ζεις, όταν όχι απλά θαυμάζεις τη φύση του αλλά όταν χάνεσαι στα μονοπάτια του, όταν νιώθεις τη δροσιά των νερών που κυλούν σε ρυάκια και καταλήγουν σε πηγές, όταν γεύεσαι τους άφθονους καρπούς του, όταν ξαπλώνεις στα σμιλεμένα σαν πολύχρωμες χάντρες βότσαλα των ακτών του και το κύμα που σκάει πάνω σου σε ξεσηκώνει να παίξεις μαζί του.

Όπως ακριβώς συμβαίνει σε τρεις από τις κορυφαίες παραλίες της βορειοανατολικής πλευράς, διαδοχικές και εξίσου θεαματικές, που αγκαλιάζουν τον οικισμό του Αγίου Ιωάννη, ένα από τα γνωστότερα και πιο αναπτυγμένα καλοκαιρινά πηλιορείτικα θέρετρα. Το ήσυχο ψαροχώρι, επίνειο του Αγίου Δημητρίου, μπορεί να λαβώθηκε από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, ωστόσο έχει βρει και πάλι τα πατήματά του και ήδη υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες.

Δείτε φωτογραφίες:Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button