Υγεία & Διατροφή

«Έχουμε πρόβλημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ» – Galaksias Portal News

«Έχουμε ένα συνέδριο όπου επιβάλλεται να συζητηθούν όλα ενώ έχει ανοίξει και το θέμα της ηγεσίας και πρέπει να κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια για να επαναφέρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματική πολιτική λειτουργία. Η πραγματικότητα είναι ότι η πορεία του κόμματος το τελευταίο εξάμηνο είναι φθίνουσα και μερίδιο ευθύνης έχει και ο πρόεδρος. Εγώ δεν είμαι της λογικής να διώχνουμε τις ευθύνες από πάνω μας. Όσοι είναι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε την ευθύνη μας και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα», δήλωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις». «Απολύτως ορθώς έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας ξανά θέμα επανεκλογής», επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να πούμε στον κόσμο την αλήθεια και πρώτα απ΄όλα στον εαυτό μας».

«Η σημερινή ηγεσία κατά τη γνώμη μου, μάς πηγαίνει σε λάθος μονοπάτι. Ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχτηκε με σύνθημα να κερδίσω τον Μητσοτάκη και να βγούμε πρώτοι στις ευρωεκλογές, στη συνέχεια προσγειωθήκαμε στο να πάρουμε το ποσοστό μας και προχθές στην Πολιτική Γραμματεία ζήτησε τριετή λευκή επιταγή μέχρι τις εθνικές εκλογές λέγοντας δεν πειράζει να βγούμε στις ευρωεκλογές και τρίτοι. Με συγχωρείτε, αλλά πειράζει πάρα πολύ», τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης που είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το δεύτερο και το πρώτο κόμα της χώρας τα τελευταία 12 χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πολιτικός φορέας που πάντα δημιουργούσε πολιτικά γεγονότα κι έκανε τομές. Με τους αγρότες και τους φοιτητές στον δρόμο, με τους ελεύθερους επαγγελματίες να διαμαρτύρονται, με την ακρίβεια να τσακίζει νοικοκυριά, το να πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά πιο γρήγορα από τη Νέα Δημοκρατία που είναι κυβέρνηση, συνιστά ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί», είπε στη συνέχεια ο Κώστας Ζαχαριάδης.

 

Είναι αλαζονική και αυταρχική η φρασεολογία «βρείτε μου αντίπαλο»

«Δεν μού αρέσει καθόλου και θεωρώ αλαζονική και αυταρχική την φρασεολογία Κασσελάκη βρείτε μου αντίπαλο. Εγώ στο κόμμα δεν ήρθα για να βλέπω αντιπάλους. Βλέπω συντρόφους και συνοδοιπόρους και εμείς, που υποστηρίζουμε μία διαφορετική άποψη, θα δώσουμε αγώνα πολιτικό τις επόμενες εβδομάδες», είπε ο κ. Ζαχαριάδης και ερωτηθείς αν θα κατέβουν υποψήφιοι, απάντησε: «Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες και δεν πρόκειται να κάνω δήλωση πριν από την επίσημη ανακοίνωση, αλλά για να μην επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος θα ζητήσω από όλους τους υποψήφιους να μάς εκθέσουν αναλυτικά θέσεις και στρατηγική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ερώτηση για τον Διονύση Τεμπονέρα που έχει τοποθετηθεί ανοιχτά απέναντι στον κ. Κασσελάκη ο Κώστας Ζαχαριάδης απάντησε: «Δεν θέλω να πω ούτε για τον Διονύση ούτε για οποιοδήποτε άλλο. Τονίζω ότι χρειάζεται πολιτικοποιημένος διάλογος για να μπορέσουνε να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ πολιτικά πρωταγωνιστή που με δύναμη και πρωτοβουλίες να δημιουργεί πολιτικά γεγονότα Αυτό το έχουμε χάσει».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης επεσήμανε ως «στοιχείο που πρέπει να δοθεί βαρύτητα», το ζήτημα της αξιοπρέπειας, ναείναι δηλαδή κάθε μέλος υπερήφανο που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. «Έχει ατονίσει το ζήτημα της υπερηφάνεις για το χώρο και το κόμμα μας», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με την Όλγα Γεροβασίλη, απάντησε ότι είναι «θετικά διακείμενος εφ όσον η ίδια το αποφασίσει».

«Θα ζητήσω από όλους να εκθέσουν στρατηγική και σκέψη» επανέλαβε ο Κώστας Ζαχαριάδης επισημαίνοντας: «Η απλή επικοινωνιακή καμπάνια μας έφτασε ως εδώ. Πλέον χρειάζεται πολιτική συζήτηση και πρωτοβουλίες, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να σηματοδοτήσει την ανάκαμψη του προοδευτικού χώρου. Ο κόσμος που είναι ανήσυχος και σε αναμονή αναζητώντας πολιτική δυνατότητα έκφρασης και παρέμβασης, θέλω να τον φέρουμε μαζί μας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ξοφλήσει πολιτικά»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών. Μπορεί να αλλάξει, να αναγεννηθεί, να διορθωθεί και να γίνει ισχυρό παρεμβατικό κόμμα στα πολιτικά πράγματα της χώρας», τόνισε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button