Κόσμος

«Μην προδίδεις τη μνήμη της ελληνικής αντίστασης» – Galaksias.com

Την ενόχληση της Μόσχας για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη εξέφρασε ​το βράδυ της Πέμπτης (7/3), η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Μάλιστα, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, απάντησε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού με ανάρτησή της στο Telegram επικαλούμενη τον μεγάλο μουσουργό Μίκη Θεοδωράκη.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: ”Σε αυτή τη σκοτεινή ώρα για την Ευρώπη, δείξαμε την αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία με ένα ενιαίο μέτωπο, κάτι που οι εχθροί μας μπορεί να μην περίμεναν. Δεν θα μας τρομάξετε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί”».

«Αποκάλεσε επίσης τη Ρωσία εχθρό της Ευρώπης».

«Πρώτον, δεν έχουμε τρομοκρατήσει την Ελλάδα ή κανέναν άλλον και δεν τους τρομοκρατούμε. Δεν θα βρείτε ούτε ένα παράδειγμα» αναφέρει η Ρωσίδα αξιωματούχος.

«Δεύτερον, η Ευρώπη ήταν διαφορετική. Το Τρίτο Ράιχ ήταν επίσης Ευρώπη. Για μια τέτοια ναζιστική Ευρώπη, θα είμαστε πάντα εχθροί» υποστήριξε η Ζαχάροβα.

«Τρίτον, στο σοβιετικό/ρωσικό σχολείο μου, στο συνηθισμένο μάθημα μουσικής για κάθε μαθητή μας, μελέτησα τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Ήξερα και τη μουσική του και τη μοίρα του. Και αυτός ήταν εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης».

«Μην προδίδεις Κυριάκο τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης!» καταλήγει η Μαρία Ζαχάροβα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button