ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Τα τρακτέρ στο Σύνταγμα αλλά υπό όρους – Galaksias Portal News

Το «πράσινο φως» έδωσε η σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την είσοδο των αγροτών στην Αθήνα, ωστόσο, η κάθοδος στο κέντρο της πόλης θα γίνει υπό όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προϋποθέσεις αναμένεται να αποσαφηνιστούν πλήρως τη Δευτέρα (19/02) όταν και η Αστυνομία θα έχει μια πιο ξεκάθαρη πληροφόρηση από τους αγρότες για τους αριθμούς των συμμετεχόντων και των οχημάτων τους. Σε κάθε περίπτωση αναμένονται αγρότες από την Θεσσαλία, την Βόρεια και την Στερεά Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται, τα τρακτέρ δεν θα εμποδιστούν να εισέλθουν στην Πρωτεύουσα, όμως η ΕΛ.ΑΣ. θα καθορίσει πόσα τρακτέρ αντέχει το κέντρο της Αθήνας, η διαδρομή θα οριστεί μόνο από την Αστυνομία και η πορεία θα γίνει σε όλη της την διάρκεια με συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

Συγκεκριμένα, οι προϋποθέσεις που θα τεθούν αναμένεται να είναι οι εξής:

  • Η Τροχαία εκτός από τα αγροτικά μηχανήματα θα έχει να διαχειριστεί και περίπου 60 λεωφορεία που θα φτάσουν στην Αττική.
  • Τα τρακτέρ θα συνοδεύονται από περιπολικά της ΕΛΑΣ από το σημείο από όπου θα ξεκινήσουν μέχρι και την πλατεία Συντάγματος.
  • Θα υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος εισόδου στον αστικό ιστό και συγκεκριμένο δρομολόγιο που θα ακολουθηθεί.
  • Ανά 30 τρακτέρ θα πρέπει να υπάρχει όχημα που θα μπορεί να διαχειριστεί τυχόν προβλήματα ή ζημίες.
  • Η τροχαία θέλει στη λεωφόρο Αμαλίας μία λωρίδα να παραμείνει ανοιχτή ώστε να διεξάγεται η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων.

Η συγκέντρωση προβλέπεται να κρατήσει 24ωρες ενώ αναμένονται κυκλοφοριακά προβλήματα από αργά το βράδυ της Δευτέρας έως το πρωί της Τετάρτης και οι Αρχές καλούν τους πολίτες που δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο να αποφύγουν όσο μπορούν τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο και το κέντρο της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button