Κόσμος

Συνομιλίες για την Ουκρανία χωρίς τη Ρωσία δεν έχουν νόημα – Galaksias.com

Η Ρωσία κάλεσε σήμερα όλες τις χώρες στη Μέση Ανατολή να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποτρέψουν τη βύθιση της περιοχής σε πλήρες χάος μετά την αύξηση των εντάσεων με το φερόμενο ως ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό την 1η Απριλίου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους πιστεύουν ότι επίκεινται μεγάλα πλήγματα με πυραύλους ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) από το Ιράν ή πληρεξουσίους του εναντίον στρατιωτικών και κυβερνητικών στόχων στο Ισραήλ, ανέφερε χθες, Τετάρτη, το Bloomberg, επικαλούμενο αμερικανικές και ισραηλινές πηγές ασφαλείας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν έχουν διατυπωθεί αιτήματα προς τη Ρωσία να μεσολαβήσει ανάμεσα στο Ισραήλ και στο Ιράν.

«Αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντικό για όλους να διατηρήσουν την αυτοσυγκράτηση ώστε να μην υπάρξει πλήρης αποσταθεροποίηση στην περιοχή, η οποία δεν συνδυάζεται με τη σταθερότητα και την προβλεψιμότητα», είπε ο Πεσκόφ σε συνέντευξη Τύπου.

«Καλούμε όλες τις χώρες στην περιοχή να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση».

Ο Πεσκόφ είπε πως η φερόμενη ως ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο παραβιάζει όλες τις αρχές του διεθνούς δικαίου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ακόμη πως οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία χωρίς τη Ρωσία δεν έχουν νόημα.

«Έχουμε πει κατ΄επανάληψη πως διαπραγματεύσεις χωρίς τη Ρωσία δεν θα είχαν νόημα… Ο πρόεδρος Πούτιν έχει τονίσει κατ΄επανάληψη πως παραμένουμε ανοικτοί στη διαπραγματευτική διαδικασία», είπε ο Πεσκόφ.

Η ελβετική κυβέρνηση θα φιλοξενήσει μια διήμερη υψηλού επιπέδου διάσκεψη τον Ιούνιο με σκοπό την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία, όπως ανέφερε χθες, αν και η Ρωσία έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να λάβει μέρος στην πρωτοβουλία.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button