Επικαιρότητα

«Προωθούν τη νομική ατιμωρησία ΜΚΟ και λαθρεμπόρων!» – Galaksias.com

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το αμφιλεγόμενο Σύμφωνο της ΕΕ για το Άσυλο και τη Μετανάστευση, το οποίο θα υποχρεώνει τις χώρες να αποδεχτούν το μερίδιο των νέων αφίξεων στο μπλοκ ή να πληρώνουν πρόστιμο για κάθε μετανάστη που απορρίπτουν.

Το νέο πακέτο ασύλου και μετανάστευσης ψηφίστηκε σε μεγάλο βαθμό με ψήφους βουλευτών που συνδέονται με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες (S&D) και το Renew Europe.

«Η ιστορία έγινε», έγραψε στο Twitter η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, καθώς επαίνεσε αυτό που περιέγραψε ως «στιβαρό νομοθετικό πλαίσιο για τον τρόπο αντιμετώπισης της μετανάστευσης και του ασύλου», σημειώνοντας ότι είχαν περάσει «10 χρόνια στα σκαριά». Ορισμένοι ευρωβουλευτές τόσο της αριστεράς όσο και της κεντροδεξιάς αποκάλυψαν ότι υπερψήφισαν το σύμφωνο παρά τα πολλά ελαττώματα του.

Συντηρητικοί πολιτικοί σε όλη την Ευρώπη εξέφρασαν την οργή τους για την ψήφιση του συμφώνου, το οποίο ισχυρίζονται ότι εκχωρεί την κυριαρχία σε μια διαρκώς συγκεντρωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση. «Το Σύμφωνο Μετανάστευσης οργανώνει την κηδεμονία και τον έλεγχο των εθνών, τη νομική ατιμωρησία των ΜΚΟ που συνεργάζονται με τους λαθρέμπορους», έγραψε στο Twitter η Μαρίν Λεπέν από το Εθνικό Ράλι της Γαλλίας. Υποσχέθηκε περαιτέρω ότι «θα βάλει τέλος στην επιταχυνόμενη επιδίωξη πολιτικών για την ενθάρρυνση και την οργάνωση της μαζικής μετανάστευσης», στις 9 Ιουνίου στις εκλογές της ΕΕ στις οποίες το κόμμα της αναμένεται να κερδίσει τις περισσότερες γαλλικές έδρες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button