ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Με το περιβαλλοντικό βραβείο πιστοποίησης τριών αστέρων βραβεύτηκε η Peugeot Sport από τη FIA

Ο Όμιλος Stellantis εργάζεται σκληρά εδώ και πολλά χρόνια για τις παγκόσμιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ως μέρος αυτής της δέσμευσης, η Peugeot Sport βραβεύτηκε με την περιβαλλοντική πιστοποίηση τριών αστέρων από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτων (FIA)  και είναι ο πρώτος κατασκευαστής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής που έλαβε αυτήν την αναγνώριση.

Η περιβαλλοντική διαπίστευση τριών αστέρων δίνεται από τη FIA σε οργανισμούς που επιδεικνύουν δέσμευση για την προστασία του περιβάλλοντος, τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και την καθιέρωση βιώσιμων πρακτικών στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτή η αναγνώριση έρχεται μετά από μια αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης που διαχειρίζεται η FIA, η οποία εξετάζει μια σειρά από διαφορετικά κριτήρια. Η πρόσφατη πιστοποίηση της Peugeot Sport αποτελεί μέρος της συνολικής παγκόσμιας πολιτικής του Ομίλου Stellantis όσον αφορά την ενεργειακή μετάβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας λάβει το «Βραβείο Χαμηλών Εκπομπών Άνθρακα» στο WEC πέρυσι, η Peugeot Sport δραστηριοποιήθηκε περαιτέρω στη σημασία της ανάπτυξης των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών της, αποκτώντας τώρα αυτή τη σημαντική βαθμολογία τριών αστέρων από τη FIA. Αυτή η αναγνώριση ταιριάζει απόλυτα με τη στρατηγική του Ομίλου Stellantis για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, όπως ορίζεται στο σχέδιο «Dare Forward» που στοχεύει στην ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα έως το 2038.

Η FIA έχει επισημάνει τη δημιουργία και την εφαρμογή ενός οδικού χάρτη για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, καθώς και τη βέλτιστη διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας και φωτισμού. Όμως η Stellantis Motorsport δεν σταματά μόνο εκεί και ήδη σχεδιάζει την επόμενη αξιολόγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να επιτύχει τους στόχους της, η Stellantis Motorsport εργάζεται από κοινού με όλους τους συνεργάτες της για να συζητήσει και να ανταλλάξει ιδέες σχετικά με τις κλιματικές προκλήσεις. Αυτό είναι κάτι που βοηθά όλους να κατανοήσουν περισσότερα για τον προσωπικό τους αντίκτυπο και τον παγκόσμιο αντίκτυπο του σπορ που δραστηριοποιούνται. Η επίγνωση αυτών των θεμάτων είναι ιδιαίτερα υψηλή στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς το άθλημα βρίσκεται στην αιχμή όσον αφορά την ανάπτυξη αποδοτικών πρακτικών και τη μείωση των εκπομπών, καθώς και την εξέλιξη τεχνολογιών που στοχεύουν σε πιο βιώσιμη κινητικότητα.

Jean-Marc Finot – Stellantis Motorsport Senior VP

«Μετά την απόκτηση της βαθμολογίας τριών αστέρων της FIA για τη δραστηριότητά μας στη Formula E το 2023, το Βραβείο Low Carbon Impact για την Peugeot Sport στο WEC και το Βραβείο Βιωσιμότητας DMSB για το Opel Corsa e-Rally Cup, αποτελεί μια αίσθηση υπερηφάνειας για ολόκληρη την Stellantis Motorsport το ότι αποκτούμε μια τόσο σημαντική περιβαλλοντική διάκριση. Αυτές οι πιστοποιήσεις υπογραμμίζουν την ισχυρή δέσμευσή μας στο σχέδιο Dare Forward του Ομίλου Stellantis, όπου ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί κορυφαίο σημείο. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για τους σημερινούς και μελλοντικούς εταίρους μας, οι οποίοι, συνδέοντας τον εαυτό τους με τις προσπάθειές μας, ενισχύουν τις δικές τους περιβαλλοντικές επιδόσεις και δεσμεύσεις. Συγχαρητήρια σε όλους τους αφοσιωμένους ανθρώπους μας για αυτό το φανταστικό επίτευγμα. Μαζί, συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της ασφαλούς και βιώσιμης κινητικότητας, γι’ αυτό είμαστε όλοι εδώ».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button