Επικαιρότητα

“Φρένο” στην καύση λιόκλαδων – Ξεκινάει από Δευτέρα η αντιπυρική περίοδος στην Κρήτη

Η αντιπυρική περίοδος στην Κρήτη ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 15 Απριλίου, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά

Πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά ξεκινά φέτος η αντιπυρική περίοδος στην Κρήτη, λόγω της ανομβρίας που επικρατεί στο νησί. Σύμφωνα με απόφαση που υπογράφηκε χθες Παρασκευή, η αντιπυρική περίοδος ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 15 Απριλίου. Την απόφαση υπέγραψαν ο συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, υποστράτηγος Γεώργιος Τσικαλάς, μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται αυστηρά η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών και γενικότερα οποιουδήποτε είδους καύση στην ύπαιθρο. Οι παραβάτες θα διώκονται ποινικά, ενώ θα επιβάλλονται και αυστηρά πρόστιμα. 

Σημειώνεται ότι η σχετική απαγόρευση ήρθε φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, καθώς οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούν στην Κρήτη θέτουν σε κίνδυνο το νησί για εκδήλωση πυρκαγιών. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές λόγω καύσης λιόκλαδων σε διάφορες περιοχές, με αποκορύφωμα τη μεγάλη πυρκαγιά στην Ιεράπετρα που ξεκίνησε από τον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος.  

Η απόφαση που υπογράφηκε χθες έχει ως εξής: 

«Μετά από σχετικές εισηγήσεις των διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, υπογράφηκε από τον συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, υποστράτηγο Γεώργιο Τσικαλά, απόφαση για την έναρξη του χρονικού ορίου απαγόρευσης χρήσης πυρός από 15-04-2024, στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2021 πυροσβεστικής διάταξης, για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης». 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button