ΕνημέρωσηΠολιτική

«Θέλουμε να γίνουμε εξαγωγείς πράσινης ενέργειας» – Galaksias Portal News

Σε συζήτηση για την Πράσινη Μετάβαση συμμετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της Πράσινης Συμφωνίας, αναφέρθηκε στην διείσδυση των ΑΠΕ και πόσο φθηνές είναι και πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε με πιο γρήγορους ρυθμούς. Τόνισε ότι η χώρα μας αξιοποιεί την τεχνολογία και παίζουμε κυρίαρχο ρόλο στην παραγωγή ηλεκτρισμού από ΑΠΕ.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ενεργειακή ασφάλεια και τον ρόλο της χώρας μας είπε ότι επι του παρόντος είμαστε έναν εισαγωγέας ενέργειας αλλά θέλουμε να γίνουμε πάροχος ενέργειας για τις Βαλκανικές χώρες.

«Η γεωγραφική μας θέση μας δίνει την δυνατότητα αυτή και μπορούμε να εξάγουμε έως και την Ουκρανία. Θέλουμε να γίνουμε εξαγωγείς πράσινης ενέργειας», είπε χαρακτηριστικά.

Έθεσε επίσης ως προτεραιότητα ενόψει και των ευρωεκλογών την εξάλειψη της γραφειοκρατίας. «Όσον αφορά τις ρυθμίσεις και εκμετάλλευση δυναμικής ενιαίας αγοράς μιλάμε πολύ γι αυτό είναι το βασικό μας πλεονέκτημα αλλά αν έχουμε γραφειοκρατικούς περιορισμούς τότε δεν θα έχουμε πλεονεκτική θέση αλλά μειονεκτική όταν ενθαρρύνουμε εταιρίες να επενδύουν στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button