Κόσμος

Αναβολή ξανά για τη δίκη του Χανιώτη καθηγητή για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων

Σε έκτη αναβολή οδηγήθηκε η δίκη για τον Χανιώτη καθηγητή και ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στα Χανιά, ο οποίος παρότι έχει καταδικαστεί σε 36 χρόνια φυλάκισης για ασέλγεια σε τέσσερις μαθήτριες, έχει αφεθεί ελεύθερος εδώ και 1,5 χρόνο, επικαλούμενος λόγους υγείας.

H αναβολή δόθηκε την Πέμπτη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, λόγω της αποχής των δικηγόρων καθώς ο 61χρονος δεν είναι κρατούμενος συνεπώς δεν συντρέχει λόγος εξαίρεσης. Πάντως, όπως επισημάνθηκε, πρόθεση των δικαστών είναι να οριστεί η δίκη για αμέσως μετά το Πάσχα και λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης και λόγω του ότι ορισμένα πλημμελήματα οδεύουν προς παραγραφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο το Δικαστήριο ήρθε αντιμέτωπο με πρωτοφανή απροθυμία από μεριάς ενόρκων να συμμετέχουν ως ορκωτοί δικαστές στην υπόθεση, η οποία είχε συνταράξει την κοινή γνώμη των Χανίων όταν αποκαλύφθηκε, την περίοδο των Χριστουγέννων 2018 – Πρωτοχρονιάς 2019.

Τι είπε μία από τις μαθήτριες για την αναβολή:

«Δεν έχουμε καμία προστασία από πουθενά. Είναι ένας άνθρωπος που συνεχίζει να μας παρενοχλεί, συνεχίζει να μας παρακολουθεί και εισπράττουμε μια διαρκή απαξίωση. Φτάσαμε σήμερα να εξετάζουμε μήπως είναι και το θύμα αυτός κι όχι εμείς που έχουμε υποστεί κακοποίηση. Έχουμε γίνει εμείς οι θύτες. Και η ερώτηση είναι ποιος θα μας προστατεύσει, ποιος θα μας βοηθήσει όταν ερχόμαστε τέσσερις και πέντε φορές σε ένα δικαστήριο και φεύγουμε άπραγοι χωρίς να αποδίδεται δικαιοσύνη και με έναν άνθρωπο που ενώ είναι καταδικασμένος, κυκλοφορεί κανονικά σε καφετέριες, σε μπαρ, συνεχίζει να κυνηγάει κορίτσια».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button