Τρόπος Ζωής

«Με εντολή Πρωθυπουργού η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών» – Galaksias Portal News

Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Σαρακιώτης, Διονύσης Καλαματιανός, Γιώργος Παπαηλιού και Αλέξανδρος Αυλωνίτης, με αφορμή τις αποκαλύψεις, στις οποίες προέβη η Πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και μητέρα θύματος κα Μαρία Καρυστιανού στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι ούτε ένας Βουλευτής της Ν.Δ. δεν τόλμησε να απευθύνει ερώτηση προς τη μάρτυρα, αναφέρουν οι βουλευτές και συνεχίζουν:

«Είναι ενδεικτικά τα αποσπάσματα απ’ όσα ανέφερε η κα Καρυστιανού μετά τις ερωτήσεις του κ. Σαρακιώτη, Εισηγητή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– «Τις θυμάμαι αυτές τις πρώτες δηλώσεις του Πρωθυπουργού, βγήκε νομίζω προσπαθώντας να κλάψει, να δείξει συγκινημένος. Θυμάμαι που ζήτησε και συγγνώμη. Συγγνώμη ζητάς όταν σκουντάς κάποιον στο διάδρομο, όχι όταν του σκοτώνεις το παιδί. Και μιλάω τόσο αυστηρά γιατί γνώριζε».

– «Πού είναι η προσπάθεια, του ότι θα αποκαλύψουμε την αλήθεια; Ποιά αλήθεια;  Όταν έμαθα πως λειτουργούσε ο σιδηρόδρομος ούτε λαχανικά δε θα φόρτωνα επάνω. Τι κατάντια, τι ντροπή. Είναι έτσι η χώρα μου; Είναι τόσο μεγάλο το χάλι που έπρεπε από τις πρώτες 10 ημέρες οι υπεύθυνοι να μπουν φυλακή».

– «Όταν ξαναπήγα την Κυριακή, είδα έναν χώρο τελείως διαφορετικό. Πέτυχα τον χώρο να έχει περαστεί επάνω το χαλίκι και από πάνω περνούσαν την πίσσα.  Αυτό δεν είναι παραποίηση του χώρου ενός εγκλήματος; Είναι δυνατόν να πάνε μετά οι πραγματογνώμονες στην άσφαλτο να κάνουν τι;  Δεν είδα κανέναν Εισαγγελέα να αντιδρά. Είναι αλλιώτικοι οι νόμοι για τους πολίτες, αλλιώτικοι για τους Περιφερειάρχες, αλλιώτικοι για τους Υπουργούς; Τι γίνεται τελικά στο Ελληνικό Κράτος;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– «Στο μνημόσυνο τον είχα ρωτήσει (σ.σ. τον κ. Αγοραστό) για ποιο λόγο κάνατε αυτό εδώ; Μου έλεγε βάλαμε το τσιμέντο για να μπορούν να πατήσουν καλύτερα οι γερανοί που μετέφεραν τα βαγόνια.  Γυρίζοντας όμως να φύγω με τράβηξε και μου λέει “ακολουθούσα εντολές”».

– «Το σχέδιο αυτό (σ.σ. Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών) όμως δεν δίνει καμία αρμοδιότητα στον κ. Αγοραστό να παρέμβει σε έναν χώρο εγκλήματος και να αλλοιώσει τα στοιχεία. Δεν μπορεί να μπαίνει ο καθένας και να αλλοιώνει τα στοιχεία και να κάνει ότι τον βολεύει, εκτός αν θες να κρύψεις».

– «Στην περίπτωση των Τεμπών οι νόμοι βγήκαν κατά το πως βολεύει κάποιους. Αυθαίρετα και λειτούργησαν με βάση το πως ένιωθαν ότι τους βολεύει καλύτερα».

– «Θύμωνα πάρα πολύ με αυτά που άκουγα στις Επιτροπές. Θεωρώ ότι πολλές φορές αυτά που ακούγονται εδώ μέσα, είναι πολύ ντροπιαστικά, γιατί είναι πάρα πολύ εύκολο να αποδειχθεί ότι είναι ψεύτικα».

– «Έτσι φαντάζομαι ότι πράττει κάθε εγκληματίας. Δεν φταίω εγώ, φταίει ο άλλος. Πολλές φορές αυτά που άκουσα εδώ με έκαναν να ντρέπομαι. Με έκαναν να θέλω να αλλάξω χώρα».

– «Πώς θα γίνει μία εξεταστική επιτροπή που ελέγχει τη λειτουργία του τρένου όταν λείπει ο Πρόεδρος των Μηχανοδηγών; Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό».».

Όπως επισημαίνουν οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία: «Με την κατάθεση της Προέδρου του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων κας Καρυστιανού στην Εξεταστική Επιτροπή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών καθίσταται πλέον ολοφάνερη η κυβερνητική μεθόδευση συγκάλυψης των βαρύτατων ευθυνών της Ν.Δ.. Η απόκρυψη, μέσω μπαζώματος, στοιχείων για την αναζήτηση των αιτίων της τραγωδίας, ο κρυπτόμενος κ. Καραμανλής και η άρνηση της Ν.Δ. να κληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή όσοι μάρτυρες δεν θεωρούνται από τα στελέχη της “βολικοί” συνιστούν διαδοχικά επεισόδια της προσπάθειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας να υποβαθμιστεί η εν λόγω Επιτροπή σε έναν διεκπεραιωτικό ρόλο. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων μέχρι να λάμψει η αλήθεια και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button