Κόσμος

Γυναίκα με μισή καρδιά γέννησε δίδυμα – Galaksias.com

Μια γυναίκα στην Ιταλία που γεννήθηκε με μισή καρδιά έφερε πριν μερικές ημέρες στον κόσμο δίδυμα  μωράκια.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA, τα δίδυμα γεννήθηκαν στο παιδιατρικό νοσοκομείο Bambino Gesù της Ρώμης μέσω καισαρικής τομής.

«Η μητέρα των διδύμων γεννήθηκε με την καρδιά της να της λείπει η δεξιά κοιλία, το τμήμα του καρδιακού μυός που σπρώχνει το αίμα στους πνεύμονες για οξυγόνο. Πρόκειται για μια πολύπλοκη συγγενή καρδιοπάθεια που απαιτεί μια σειρά διορθωτικών επεμβάσεων μέσα στα πρώτα χρόνια της ζωής», αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο.

Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε υποβληθεί «σε μία μόνο επέμβαση σε ηλικία 4 ετών για την κατασκευή ενός εναλλακτικού συστήματος κυκλοφορίας, που ονομάζεται Fontan, το οποίο μεταφέρει το αίμα από τις κοίλες φλέβες απευθείας στους πνεύμονες, χωρίς να περνάει από την καρδιά”, συνθήκες που φέρνουν τον οργανισμό «σε συνεχή υπερκόπωση, απαιτεί στενές θεραπείες και ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής» το οποίο «στο 5% των περιπτώσεων οδηγεί σε μεταμόσχευση».

«Ελλείψει άλλων επιπλοκών, ωστόσο» καταλήγει το ANSA «σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα επί του θέματος, είναι δυνατόν να ξεκινήσει η πορεία της μητρότητας».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button