ΕνημέρωσηΟικονομία

Αναβαθμίζεται με 5 νέα περιφερειακά «Μέγαρα» η Ελληνική Αστυνομία – Ποια τα οφέλη από τη σύμβαση ΣΔΙΤ των 56,8 εκατ. ευρώ

Με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στην Ελληνική Αστυνομία να αναβαθμίσει στην περιφέρεια τις επιχειρησιακές της δυνατότητες, καθώς και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη, προχωρά ένα σημαντικό project μέσω ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 56,8 εκατ. ευρώ. 

Πρόκειται για την κατασκευή πέντε διευθύνσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σε Πάτρα, Καρδίτσα, Βέροια, Λευκάδα και Αλεξανδρούπολη, μέσω ΣΔΙΤ. Ειδικότερα, από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΤ.ΥΠ. («Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.») αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για το έργο «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση και Τεχνική Διαχείριση κτιρίων Στέγασης Υπηρεσιών πέντε Αστυνομικών Διευθύνσεων στην Επικράτεια μέσω ΣΔΙΤ», συνολικού εμβαδού 26.998 τ.μ.. Ο ανάδοχος είναι η κοινοπραξία ΕΚΤΕΡ – ΕΡΕΤΒΟ – ΤΕΝΑ.

Επόμενο βήμα είναι η συμβασιοποίηση του έργου και η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών εντός του 2024. Προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποτελεί η στέγαση των υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στο άμεσο μέλλον, σε σύγχρονα κτίρια, σε νευραλγικά επιχειρησιακά σημεία των πόλεων, ώστε αφενός μεν να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες, προς τον πολίτη και τους εργαζόμενους, υπηρεσίες, αφετέρου δε να εξοικονομηθούν πόροι που θα διατίθενται για τους σκοπούς και τους στόχους της καλύτερης αστυνόμευσης των πόλεων.

Τα 5 Αστυνομικά Μέγαρα –  Αστυνομικές Διευθύνσεις με ΣΔΙΤ θα είναι κτίρια που στόχο θα έχουν να ικανοποιούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές σχετικά με την ασφάλεια και τη λειτουργία τους. Μεταξύ άλλων, θα διαθέτουν χώρους προσωρινής κράτησης, αποθηκευτικούς χώρους, χώρους φύλαξης πειστηρίων, αποθήκες όπλων, σκοπευτήρια ενώ παράλληλα θα λειτουργούν χώρος κυλικείου, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αίθουσες εκπαίδευσης.

Τα κτίρια θα προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πολίτες και τους εργαζόμενους και θα συνδράμουν στην εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών και προανακριτικών υπηρεσιών. Ταυτόχρονα, επιλύεται το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ. καθώς η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών σε νέα, σύγχρονα κτίρια με τους απαραίτητους χώρους και υποδομές θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας για το σύνολο του προσωπικού που υπηρετούν σε αυτές.

Το συγκεκριμένο έργο καλύπτει περίοδο 30 ετών, εκ των οποίων τα δύο έτη αφορούν στην κατασκευαστική περίοδο και τα επόμενα 28 έτη, την περίοδο λειτουργίας. Το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας (Πάτρα) θα έχει εμβαδόν 10.770 τ.μ., της Καρδίτσας 4.460 τ.μ., της Ημαθίας (Βέροια) 4.109 τ.μ., της Λευκάδας 2.924 τ.μ. και του Έβρου (στην Αλεξανδρούπολη) εμβαδόν 4.745 τ.μ..

To άρθρο Αναβαθμίζεται με 5 νέα περιφερειακά «Μέγαρα» η Ελληνική Αστυνομία – Ποια τα οφέλη από τη σύμβαση ΣΔΙΤ των 56,8 εκατ. ευρώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button