Επικαιρότητα

Τι αποφάσισαν οι αγρότες του Τυμπακίου στη σημερινή συνεδρίαση – Τα αιτήματα που κατέθεσαν

Η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου καλεί σε συντονισμό με τους αγωνιστικούς αγροτικούς συλλόγους του νομού

«Καλούμε σε συντονισμό με τους αγωνιστικούς αγροτικούς συλλόγους του νομού και κλιμακώνουμε στον κόμβο των Πεζών την Κυριακή στις 4/2/2024 στις 11 π.μ.», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι αγρότες του Τυμπακίου.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν:

«Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις της παραίτησης του τακτικού μέλους του Δ.Σ του Αγροτικού Συλλόγου Φαιστού Ασκοξυλάκη Γ., καθήκοντα αναλαμβάνει, ως πρώτος επιλαχών, ο Ανδρεάκης Μανόλης.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/1 αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του ως τακτικό μέλος, πρότεινε στο Δ.Σ την ανάγκη σύγκλισης γενικής συνέλευσης, ενημέρωσης των αγροτών και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει στον νομό, τόσο πανελλαδικά τόσο και σε όλη την Ευρώπη καθώς ξεκληριζόμαστε από την ΚΑΠ καταθέτοντας τα παρακάτω αιτήματα:

1) Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και ενίσχυση για την ακαρπία στην ελιά  με 200 ευρώ το στρέμμα αλλά και τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από τις καιρικές συνθήκες, από ασθένειες και μύκητες όπως τα εσπεριδοειδή και τα κάστανα.

2) Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

3) Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως και στους εφοπλιστές, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά /kwh και κατάργηση του Χρηματιστήριου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

4) Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Όχι στα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει να αυξήσει τις εισφορές, να μειώσει τις αποζημιώσεις και να ανοίξει διάπλατα το δρόμο  στις ιδιωτικές εταιρείες.  

5) Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στην γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία.

6) Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τζίρο έως 40.000 ευρώ.

7) Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισής και προστασίας. 

Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ δε τα έλαβαν υπόψη και κράτησαν στάση αναμονής και εφησυχασμού, χωρίς την πρόθεση οργάνωσης και συμμετοχής σε κινητοποιήσεις, περιμένοντας την πραγματοποίηση της  AGROTICA και τα ευχολόγια του υπουργού!

Καταγγέλλουμε την παραπάνω στάση καθώς θεωρούμε ότι ο Αγροτικός Σύλλογος οφείλει να ενημερώνει, να οργανώνει και να μπαίνει μπροστάρης στον αγώνα για στην επιβίωσή μας.

Καλούμε σε συντονισμό με τους αγωνιστικούς αγροτικούς συλλόγους του νομού και κλιμακώνουμε στον κόμβο των ΠΕΖΩΝ την Κυριακή στις 4/2/2024 στις 11 π.μ.».

 

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button