Υγεία & Διατροφή

Το Ισραήλ επιθυμεί η Unrwa να μην διαδραματίζει πλέον κανένα ρόλο στη Γάζα μετά τον πόλεμο

Το Ισραήλ επιθυμεί η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους μετανάστες (Unrwa) να μην διαδραματίζει πλέον κανέναν ρόλο στη Γάζα, ύστερα από τις κατηγορίες ότι εργαζόμενοί της είχαν ανάμιξη στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας του.

Η κυβέρνηση θέλει να «διασφαλίσει ότι η Unrwa δεν θα είναι μέρος» της λύσης στο παλαιστινιακό έδαφος μετά τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης, ανέφερε ο Ίσραελ Κατς σε ανακοίνωση, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα «σταματήσουν» όλες οι δραστηριότητες της υπηρεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Επίθεση 7ης Οκτωβρίου: Η Αυστραλία και ο Καναδάς αναστέλλουν τη χρηματοδότηση της Unrwa

Ταγιάνι: Η Ρώμη αναστέλλει τη χρηματοδότηση προς την UNRWA

Η Ιταλία αποφάσισε να αναστείλει τη χρηματοδότησή της προς την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από καταγγελίες ότι κάποιοι εργαζόμενοι της UNRWA είχαν ανάμιξη στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ που έγιναν από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, αν και ο Ταγιάνι δεν έκανε άμεση αναφορά σε αυτές τις υποψίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ιταλική κυβέρνηση αναστέλλει τη χρηματοδότηση της UNRWA μετά την ειδεχθή επίθεση κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου», ανέφερε ο Ταγιάνι στην πλατφόρμα Χ, προσθέτοντας ότι κάποιοι από τους συμμάχους της Ιταλίας είχαν ήδη λάβει αντίστοιχη απόφαση.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button