ΕνημέρωσηΠολιτική

Φραστικό επεισόδιο σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη στη συγκέντρωση κατά της τρανσφοβικής – ομοφοβικής επίθεσης

Τέσσερις κουκουλοφόροι που συμμετείχαν σε συγκέντρωση των ΛΟΑΤΚΙ κατά της ομοφοβικής επίθεσης εναντίον δύο τρανσέξουαλ ατόμων στη Θεσσαλονίκη, αποδοκίμασαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη, την ώρα που προσερχόταν στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που φιλοξενείται στον κινηματογράφο «Ολύμπιον».

Συγκεκριμένα, μία ομάδα αντιεξουσιαστών έφθασε στην είσοδο του «Ολύμπιον» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αποδοκίμασε τον Στέφανο Κασσελάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προλαβαίνει να μπει στο εσωτερικό του κινηματογράφου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει το παρών στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο πραγματοποιείται στο «Ολύμπιον».

Δείτε βίντεο του newsit.gr από το φραστικό επεισόδιο με στόχο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

Λίγα λεπτά αργότερα, η ίδια ομάδα των κουκουλοφόρων επιτέθηκε εναντίον του αστυνομικού που βρισκόταν στην είσοδο του κινηματογράφου. Συγκεκριμένα, ένας εξ αυτών τον χτύπησε στο πρόσωπο με το κράνος που κρατούσε.

Επίσης, άλλη μία ομάδα αντιεξουσιαστών έφθασε και παρά την ύπαρξη της αστυνομίας πέταξε μπουκάλια προς τις βιτρίνες του «Ολύμπιον».

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ για την τρανσφοβική – ομοφοβική επίθεση του Σαββάτου (09.03.2024), ομάδα περίπου 30 – 40 ατόμων του ακροδεξιού χώρου, προσπάθησε να προσεγγίσει το σημείο και κινήθηκε κατά των διαδηλωτών.

Η διαδήλωση των μελών ΛΟΑΤΚΙ βρισκόταν σε εξέλιξη στην πλατεία Αριστοτέλους, όταν οι συγκεντρωμένοι αντιλήφθηκαν την παρουσία ομάδας ακροδεξιών.

Με τη συνδρομή ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, τους απώθησαν προς τα στενά της πλατείας, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.

Στη διαμαρτυρία που έγινε ενάντια στην τρανσφοβική επίθεση σε δύο τρανσέξουαλ, κυριάρχησε το μήνυμα «Υπάρχουμε».

Με πανό και πλακάτ, τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας καταδίκασαν την ομοφοβία, τον φασισμό και τις διακρίσεις.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και ακροδεξιούς, στη διάρκεια της διαδήλωσης: 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ του Σαββάτου, ομάδα νεαρών στην πλατεία Αριστοτέλους επιτέθηκε λεκτικά σε δύο νεαρά άτομα, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Τα θύματα, φοβούμενα για την ασφάλειά τους, βρήκαν καταφύγιο σε κατάστημα εστίασης.

Στο Αυτόφωρο οι συλληφθέντες για την ομοφοβική επίθεση – Ποινικές διώξεις σε βάρος τους

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι συλληφθέντες για την ομοφοβική επίθεση εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Πρόκειται για εννέα από τους συνολικά 21 συλληφθέντες, καθώς οι υπόλοιποι 9 είναι ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφού τους παρέπεμψε προηγουμένως σε δίκη στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Σε όλους τους συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δύο εκ των ενηλίκων απαγγέλθηκε επιπλέον κατηγορία για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή (πάλι με ρατσιστικά χαρακτηριστικά).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει και άγνωστους δράστες οι οποίοι διώκονται για απειλή.

Οι εννέα κατηγορούμενοι, που παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία, παραμένουν υπό κράτηση και θα οδηγηθούν τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στα Δικαστήρια.

To άρθρο Φραστικό επεισόδιο σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη στη συγκέντρωση κατά της τρανσφοβικής – ομοφοβικής επίθεσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button