Επικαιρότητα

«Ο πυρηνικός κίνδυνος έχει αυξηθεί επικίνδυνα!» – Galaksias.com

Σχεδόν 80 χρόνια αφότου οι ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι έγιναν στάχτη, τα πυρηνικά όπλα εξακολουθούν να αποτελούν σαφή κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Παράλληλα, έκανε έκκληση για αφοπλισμό τώρα, προέτρεψε τα κράτη με πυρηνικά οπλοστάσια να πρωτοστατήσουν σε έξι τομείς δράσης που περιλαμβάνουν διάλογο και υπευθυνότητα.

«Τα πυρηνικά όπλα είναι τα πιο καταστροφικά όπλα που έχουν εφευρεθεί ποτέ, ικανά να εξαλείψουν όλη τη ζωή στη Γη. Σήμερα, αυτά τα όπλα αποκτούν ισχύ, βεληνεκές και μυστικότητα. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια κακή απόφαση, ένα λάθος κρίσης, μια βιαστική ενέργεια για να συμβεί μια τυχαία εκτόξευση», προειδοποίησε.

Η συνάντηση για τον πυρηνικό αφοπλισμό και τη μη διάδοση συγκλήθηκε από την Ιαπωνία, η οποία ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον μήνα Μάρτιο και η οποία είναι, όπως τόνισε ο κ. Γκουτέρες, η μόνη χώρα που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλη «το βάναυσο κόστος της πυρηνικής σφαγής». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο «που οι γεωπολιτικές εντάσεις και η δυσπιστία έχουν ανεβάσει τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών».

The post «Ο πυρηνικός κίνδυνος έχει αυξηθεί επικίνδυνα!» appeared first on News12.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button