ΕνημέρωσηΠολιτική

Κυρώσεις σε βάρος προσώπων που φέρονται να χρηματοδοτούν το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας – Galaksias Portal News

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη την επιβολή κυρώσεων σε βάρος έξι προσώπων και δύο οντοτήτων με έδρα τη Ρωσία, την Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που φέρονται να χρηματοδοτούσαν το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ επισημαίνεται ότι τα μέτρα ελήφθησαν σε συντονισμό με τη Νότια Κορέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έξι πρόσωπα που κατονομάζονται είναι οι Γιου Που Ανγκ, Ρι Τονγκ Χιοκ, Χαν Τσολ Μαν, Όιν Τσουν, Τζονγκ Σονγκ Χο και Τζον Γιον Γκουν.

Οι εταιρείες στις οποίες επιβάλλονται κυρώσεις είναι η Alis LLC με έδρα το Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας και η Pioneer Bencont Star Real Estate που εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες υπάγονται στην Chinyong Information Technology Cooperation Co, η οποία συνδέεται με τις ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας. Η Chinyong έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων από τον Μάιο του 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button