Υγεία & Διατροφή

Λιποαναρρόφηση μόνο με τοπική αναισθησία γίνεται; Γίνεται με Laser! – Galaksias Portal News

Τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της λιποαναρρόφησης και πώς επιτυγχάνονται πια η μείωση του τοπικού λίπους και το body contouring με ελάχιστη ταλαιπωρία.

Οι εξελίξεις στον τομέα της κοσμητικής ιατρικής μας επιτρέπουν πια να αλλάξουμε το σχήμα του σώματός μας, να διορθώσουμε τις αναλογίες μας, να σμιλεύσουμε περιοχές τοπικού πάχους που δεν βελτιώνονται μόνο με άσκηση και διατροφή, χωρίς να καταφύγουμε στην κλασική χειρουργική λιποαναρρόφηση.  

Πλέον, εξελιγμένα Laser δίνουν τη δυνατότητα μείωσης του τοπικού λίπους σε μία μόνο συνεδρία, υπό τοπική αναισθησία, στο χώρο του ιατρείου. Η θεραπεία διαρκεί μόλις 60 λεπτά και έχει ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας. Το αποτέλεσμα είναι ορατό με την ολοκλήρωση της θεραπείας και τελειοποιείται μετά από περίπου ένα μήνα. Εκτός από μείωση του τοπικού λίπους, η Laser λιποαναρρόφηση προσφέρει σύσφιξη και body contouring, όχι μόνο στις πιο συνηθισμένες περιοχές συσσώρευσης λίπους όπως είναι η κοιλιά και τα «ψωμάκια», αλλά ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία όπως είναι τα μπράτσα, οι «δίπλες» στην πλάτη και η γυναικομαστία στους άντρες.

Τι είναι η SmartLipo+ 4D High Definition Laser λιποαναρρόφηση  

Η ελάχιστα επεμβατική θεραπεία SmartLipo+ 4D High Definition στηρίζει την καινοτομία της στο υπερσύγχρονο ND-YAG Laser. Η οπτική ίνα του Laser εισέρχεται μέσω μιας μικροσκοπικής οπής απευθείας στον υποδόριο ιστό της προβληματικής περιοχής και μετατρέπει το τοπικό λίπος σε ένα λεπτόρρευστο υγρό, χωρίς να καταστρέφει τους γειτονικούς ιστούς και το δέρμα. Στη συνέχεια, μέρος αυτού του ρευστοποιημένου λίπους αναρροφάται με τη βοήθεια μιας λεπτής ατραυματικής κάνουλας, ενώ το υπόλοιπο απομακρύνεται φυσιολογικά από τον οργανισμό μέσω του λεμφικού συστήματος.  

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα της SmartLipo+ 4D High Definition είναι ότι η θερμότητα που αναπτύσσεται υποδόρια κατά τη διαδικασία προκαλεί αιμόσταση στους μαλακούς ιστούς. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει αιμορραγία, περιορίζοντας σημαντικά τον χρόνο αποθεραπείας. Επιπλέον, η θερμική ενέργεια του Laser προκαλεί κολλαγονογένεση και επομένως συσφίγγει την επιδερμίδα, μειώνοντας και την κυτταρίτιδα. Δύο σημαντικά οφέλη σε μία μόνο θεραπεία!

«Η SmartLipo+ 4D High Definition είναι σήμερα η Νο1 ελάχιστα επεμβατική θεραπεία για τη μείωση του τοπικού λίπους», εξηγεί η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος και Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine, η οποία παρουσίασε σχετική επιστημονική μελέτη με τίτλο «Λιπόλυση vs Λιποαναρρόφηση» στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 και 18 Φεβρουαρίου 2024 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

«Αρκεί μία και μόνη συνεδρία για να έχουμε μόνιμο αποτέλεσμα στην περιοχή που έχουμε δουλέψει, ενώ εκτός από μείωση του λίπους αντιμετωπίζεται παράλληλα και η χαλάρωση στην περιοχή, κάτι που αντιθέτως επιδεινώνεται με τη χειρουργική κλασική λιποαναρρόφηση. Η εφαρμογή της θεραπείας μπορεί να γίνει οπουδήποτε υπάρχει τοπικό λίπος: από το διπλοσάγονο μέχρι την κοιλιά και από τα γόνατα και την πλάτη μέχρι τους γλουτούς και τους μηρούς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μία εξαιρετική εφαρμογή της Laser λιποαναρρόφησης αφορά στη γυναικομαστία στους άντρες, όπου εξαλείφει το πρόβλημα και παράλληλα συσφίγγει το δέρμα, αλλάζοντας εντυπωσιακά την εμφάνιση του ανδρικού στέρνου και αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση του ασθενούς», συμπληρώνει η γιατρός.

Αποτελεσματική και ασφαλής

«Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της Laser λιποαναρρόφησης είναι ότι πραγματοποιείται μόνο με τοπική αναισθησία, η οποία παρέχει απόλυτη ασφάλεια καθώς ο ασθενής δεν χρειάζεται να λάβει γενική αναισθησία», επισημαίνει η Δρ. Τσιατούρα.  

Όσο για το αποτέλεσμα, είναι ορατό ακόμη και αμέσως μετά τη θεραπεία, ωστόσο η τελική εικόνα θα φανεί μετά από έναν μήνα περίπου. Ακόμα κι αν ο ασθενής πάρει βάρος στο μέλλον, το λίπος θα κατανεμηθεί πλέον ομοιόμορφα σε όλο το σώμα χωρίς να διαταραχθούν οι νέες αρμονικές αναλογίες του!

Η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα είναι Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine.

SOCIAL MEDIA

https://www.instagram.com/cdm.gr

https://www.tiktok.com/@cdm_gr

https://www.cosmeticdermamedicine.gr

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button