Τρόπος Ζωής

Στον ΠΑΟΚ το Σούπερ Καπ, νίκησε 3-2 σετ τον Ολυμπιακό στο κλειστό «Μ. Μερκούρη» – Galaksias Portal News

Στα χέρια του ΠΑΟΚ κατέληξε ο πρώτος τίτλος του βόλεϊ για το 2024. Ο «δικέφαλος« του Βορρά νίκησε την Τετάρτη τον Ολυμπιακό με 3-2 στον τελικό του Σούπερ Καπ, μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό που διεξήχθη στο κλειστό «Μ. Μερκούρη» και κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Τα σετ: 25-27, 25-21, 20-25, 25-18, 12-15

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλά απ’ το πρώτο σετ βάζοντας πίεση στην υποδοχή του Ολυμπιακού και πήρε ένα γρήγορο προβάδισμα με 3-0. Οι Πειραιώτες αντέδρασαν, πέρασαν μπροστά με 10-8, όμως από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες άρχισαν να πορεύονται πόντο-πόντο.

Ο δικέφαλος του Βορρά προσπέρασε με 19-20 σε ένα κρίσιμο σημείο με τον Ντεν Ντρις, ο Ιντάλγκο έφερε τον Ολυμπιακό σε σετ-μπολ (24-23), όμως το τρομερό μπλοκ του Σαμουλένκο στον Τζούριτς και η κόντρα μπάλα του Ντεν Ντρις χάρισαν στον ΠΑΟΚ το 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός βρήκε την ευκαιρία να πάρει μικρές διαφορές απ’ την αρχή, έφτασε στο 21-16 κι έκανε σχετικά εύκολα το 1-1 με 25-21. Στις αρχές του τρίτου σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ, όμως ο ΠΑΟΚ με μικρά ξεσπάσματα και καλές υποδοχές έφτασε το σκορ στο 18-13 κι έδειξε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση ως το 25-20 και το 1-2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε σημαντικά στο τέταρτο σετ, ανέβασε στροφές στην επίθεση και στην υποδοχή του με Ιντάλγκο, Στερν, Κουμεντάκη πρωταγωνιστές και πήγε στο 13-7, παίρνοντας μία απόσταση ασφαλείας την οποία δεν θα μπορούσε να καλύψει ο ΠΑΟΚ, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται πλέον στο τάι-μπρέικ μετά το 25-18.

Στο τάι μπρέικ ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 3-1, όμως τα σερί μπλοκ του Σαμουλένκο έφεραν μπροστά τον ΠΑΟΚ με 4-6 Ο Τρούχτσεφ με άσσο έκανε το 4-7, ενώ ο Γαλιώτος με άλλο ένα κομβικό μπλοκ έκανε το 6-9, χαρίζοντας ένα πολύ ισχυρό προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έφτασαν στο τρόπαιο με 12-15, χάρις σε ένα «χρυσό» μπλοκ-άουτ του Τρούχτσεφ.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button