Επικαιρότητα

Ενισχύθηκε με προσωπικό, ενόψει καλοκαιριού, η Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου

Iδιαίτερα ενισχυμένη θα είναι το φετινό καλοκαίρι η Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου, αφού ήδη έχουν φτάσει 17 αστυνομικοί και στις 21 Απριλίου αναμένονται άλλοι 50 δόκιμοι, εκ των οποίων οι 10 θα καλύψουν ανάγκες της Ικαρίας και οι 40 της Σάμου.

“Πρόκειται για την μεγαλύτερη ενίσχυση που έχει υπάρξει ποτέ στον νομό”, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου Νίκος Μαθιουδάκης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι “η ενίσχυση της Διεύθυνσης Σάμου είχε ζητηθεί με αλλεπάλληλες επιστολές προς την πολιτική και φυσική ηγεσία, προκειμένου να καλυφθούν οι επιπρόσθετες υπηρεσιακές ανάγκες κατά την τουριστική περίοδο στα δύο αεροδρόμια, Σάμου και Αγίου Κηρύκου – το ένα διεθνές – και στα τρία σημεία εισόδου και εξόδου των λιμένων.

Ο κ. Μαθιουδάκης παρέθεσε αναλυτικά τα στοιχεία αναφορικά με την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου, λέγοντας ότι λειτουργεί με μειωμένη δύναμη κατά 40%, αφού από τις 325 οργανικές θέσεις καλύπτονται μόνο οι 184, ενώ οι κενές θέσεις ανέρχονται στις 141. Ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών ανέφερε, επίσης, ότι “η κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους είναι επιτακτική, καθώς διαφορετικά θα υπάρξει πλήρης υπολειτουργία του συνόλου των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, με το ελλειμματικό αστυνομικό προσωπικό, να δεινοπαθεί καθημερινά όχι μόνο για να ανταπεξέλθει στα βασικά καθήκοντα και υποχρεώσεις του, αλλά και για την διασφάλιση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων του”.

Τα αιτήματα που έχουν μεταφερθεί τόσο στον θπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον γ.γ. Μάνο Λογοθέτη όσο και στον Βουλευτή Σάμου Χριστόδουλο Στεφανάδη είναι μεριμνήσουν για την ενίσχυση της Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου καθώς «δεν χωράνε εκπτώσεις ούτε στην διαφύλαξη των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των πολιτών, αλλά ούτε και σ’ αυτή των συναδέλφων μας, των οποίων οι ψυχικές και σωματικές αντοχές, έχουν προ πολλού εξαντληθεί» δήλωσε με έμφαση ο κ. Μαθιουδάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button